Gotovo savršena igra: God of War (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo savršena igra: God of War (FOTO, VIDEO)

Pred vama je nova zora polubožanstva: Kratos se vraća u smelom novom poglavlju iz nepripitomljenog akcionog serijala samo za PlayStation 4. Ovo je opis God of War igre!

  Izvor: Promo/PlayStation

Ostavivši osvetu protiv Bogova Olimpa iza sebe, Kratos sad živi u svetu nordijskih božanstava i čudovišta. U ovom okrutnom svetu, koji ne zaboravlja i ne prašta greške, on mora da se bori da bi preživeo i ne samo da bi naučio i svog sina da uradi isto, već i da ga spreči da ponovi krvlju umazane greške Duha Sparte.

Ipak, prepuštamo opis igre Dejanu, koji je već zavirio u novo God of War poglavlje

AUTOR: Dejan Stojilović, Play! Zine

God of War | Story Trailer + Release Date | PS4
Izvor: PlayStation

Previše je vremena prošlo od kako je Ares prevarom naveo Kratosa da ubije svoju ženu i dete, od kako je Atina pokušala da Kratosa iskoristi za ostvarenje svojih ciljeva, a ko bi zaboravio i sve ono što je Zevs radio stamenom Spartancu, čiji je otac bio…

Umoran od svega, shvativši da ma šta radio i koliko se trudio, zlo koje mu je naneto ne može ispraviti niti poništiti, svestan da se na tom putu i sam pretvorio u monstruozno stvorenje, koje na svojim rukama ima krv ko zna koliko ljudi i Bogova, Kratos se sklanja u hladne zemlje severa i tamo počinje ispočetka.

Na taj način je pokušao, ne da pobegne od sebe, već da se vrati na pravi put i postane tj. ostane čovek kakav je nekada bio.

Nakon smrti svoje žene, Kratos i Atreus kreću na put da ispune njenu poslednju želju, da pospu njen pepeo sa najviše tačke Midgarda. Ovo fantastično putovanje biće ispunjeno svim bićima i stvorenjima svojstvenim nordijskoj mitologiji, kao i njenim prelepim predelima i jezerima. Tome doprinosi činjenica da je igra pravi raj za oči i izgleda spektakularno u svakom pogledu. Sa svakom novom lokacijom, koju budete otkrili ostaćete zapanjeni izgledom i okruženjem. Nivo detalja, koji su posvećeni Kratosu i Atreusu su fantastični. Bukvalno se može, ne samo videti, već i osetiti svaka godina na Kratosovom licu, njegovo iskustvo na osnovu ožiljaka koji ga „krase“.

Najveće promene pretrpeo je gejmplej. Kratos sad koristi Levijatan sekiru, moćno, ubojito oružje, kojim ćete dolaziti glave raznim karakondžulama, koje vas budu napadale. S obzirom na godine, Kratos više nije vižljast i okretan kako što je nekada bio, sad imate štit za odbranu od napada, kao i rune čije moći ćete svesrdno upražnjavati tokom borbi.

Na početku, bar za one koji su već igrali bilo koji GOW naslov, sve će delovati nekako sporije i tromije, nedostatak skoka biće uočljiv odmah, a i način na koji se borite je dosta drugačiji. Brzinu je zamenila snaga u kombinaciji sa sporijim, ali razornim udarcima. Sekirom možete gađati neprijatelje, saplitati ih, zaleđivati i izvoditi raznorazne specijalne udarce, a kad budete otključali nešto od početnog arsenala poteza (koji nije obiman, ali nudi sasvim dovoljno), shvatićete da je borbena mehanika, ako ne bolja, a onda rame uz rame sa prethodnim igrama u serijalu. Podjednako je kvalitetna, a ne treba posebno napominjati koliko je brutalna i nabijena adrenalinom.

Draž daje i indirektno upravljanje Atreusovim akcijama, davaćete mu komande, koji napad da iskoristi u datom trenutku i iako će u početku većina njegovih sposobnosti biti potrošena „uludo“, kako vreme bude prolazilo i kako budete ulazili u štos, shvatićete koliko zapravo on ne samo da pomaže, već će vam u više navrata spasiti glavu.

Novi GOW dobrim delom inspiraciju crpi iz Dark Souls naslova. Ne, igra nije toliko teška, ali nije nimalo lagana i naivna. Širom Midgarda sretaćete protivnike koji su veoma kompetentni da vam „zaprže čorbu“, a posebno opcione boss borbe, ukoliko uspete da ih pronađete.

Mala zamerka može se izneti na „mmo-liki“ karakter igre, gde će vam neki od neprijatelja biti obeleženi bojama karakterističnim za taj tip igara. Ljubičasto, žuto i zeleno će vam staviti do znanja šta treba uraditi u datoj situaciji. Najčešće će vas takvi protivnici umlatiti iz jednog udarca ili eventualno dva, dok će šteta, koju im vi nanosite biti jedva vidljiva golim okom. A vredi spomenuti da, ukoliko se odlučite na borbu i pobedite, igra vam neće dati nikakvu posebnu nagradu u vidu iskustvenih poena, već dobijate onoliko koliko vam sleduje, bez obzira na razliku u nivoima.

Dizajn nivoa je odličan, igra funkcioniše po principu nekog polu-otvorenog sveta, mapa će se menjati/proširivati napredovanjem kroz priču. Valja napomenuti da prostranstva nisu ni približna onima koje većina novijih igara nudi, mapa je dovoljno velika i bogata sadržajem za koji će vam, u slučaju da planirate da kompletirate sve, trebati nekoliko desetina sati igranja. Što bi rekli, „ima mesa“.

Kao što rekoh, igra počinje tako što Kratos i Atreus sahranjuju svoju suprugu, odnosno majku i potom kreću da ispune njenu poslednju želju. Da sve ne prođe glatko, pobrinuće se lokalni Bogovi, koji iz samo njima znanih razloga kreću na Kratosa sa namerom da ga uklone iz njihovih života i domognu se njegovog naslednika.

Posebno bih naglasio odnos dvoje glavnih junaka. Kao da gledate i slušate pravog oca i sina. Kroz igru, prolaziće kroz razne situacije, i za svaku pohvalu je to koliko je truda, pažnje i ljubavi uneto u igru. Videćete Kratosa kao strogog oca, na momente zabrinutog za sina, nesigurnog u ono što radi, a opet odlučnog da ga izvede na pravi put, sa strepnjom da Atreus ne ponovi greške, koje je on počinio i sve to sa željom da postane bolji čovek.

God of War je fantastična igra. U ovom trenutku, kada očekujemo od Konami-ja najavu da pravi Battle Royal mod za najnoviji PES, jer je to sada IN, GOW je prava uteha i beg od učmale gejmerske stvarnosti. Propustiti ovakvu igru zbog „pileće večere“ greh je neopisivih razmera. A bolja je i od bilo kog „live service“ naslova, budimo realni.

Najveći problem ove igre je to što iz dobro poznatih razloga, nikada neće biti dostupna na računarima…

Ne bih da zvučim kao kandidatkinja na izboru za Miss… nečega, ali kada bi svet bio normalno mesto i kada se ne bi delili na „konzolne paore“ i „računarsku elitu“ iz jasno je svima kojih razloga, mogli bi svi da uživamo u ovom spektakularnom naslovu na svim platformama. Ovako, pa znate šta vam je potrebno da biste igrali God of War!

God of War ZA:

- Grafika je maestralna
- Priča i naracija
- Gameplay

God of War PROTIV:

- Samo za PlayStation 4 !!!

Ocena igre, platforma i kupovina

Konačna ocena: 95 odsto od 100.
Autor teksta: Dejan Stojilović, Play! Zine
Platforma
: PlayStation 4
Igru ustupio
: PlayStation Srbija
Cena: 8.999 dinara osnovna verzija.

God of War Gameplay
Izvor: PlayStation

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA