Najveći uspeh srpske DOTE: The International! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći uspeh srpske DOTE: The International!

Igrači Milan Kozomara i Uroš Galić, kvalifikovali su se sa svojim timom Planet Dog na The International, turnir vredan više od 20 miliona dolara.

  Izvor: The International.
 Dota 2 International, Dota 2, Dota Izvor: The International.

Tim u koji izgleda ni prethodna organizacija nije verovala, što možemo zaključiti iz Twitter objave večerašnje zvezde i verovatno najboljeg pojedinca (koji ne igra u Team Secret) čitavih Evro kvalifikacija, izraelskog igrača Nete Šapire. Naime, on se zahvalio sarkastično unapred bivšem timu Pro Dota Gaming, koji ih je nedugo pre kvalifikacija za najveće Dota 2 takmičenje godine izbacio iz postave, verovatno zbog sukoba sa igračem Garterom.

Neta “33” Šapira bi i trebalo da se zahvali ovom timu, jer inače njegov kapiten MiLAN, igrač iz Bosne, ne bi iskoristio lokalna poznanstva i povezao ovu osnovu tima od četiri igrača (33, j4 i Keyser) sa srpskom zvezdom Swiftendingom, koji je isto kao i oni, mesec dana pre turnira ostao bez tima, jer je napustio Elements Pro Gaming.

Momci su uzeli apsolutno najduži put ka The International takmičenju, u prvoj rundi otvorenih kvalifikacija poklekli tek u finalu pred Lod[A] stackom “CoolBeans” i iz popravnog, u drugom krugu otvorenih kvalifikacija prošli posle više od 10 vezanih mečeva i pobeda, objašnjava KlanRUR.

Loda i CoolBeans su odigrali očajno u regionalnim kvalifikacijama, dok je Planet Dog „pokidao“ “dan 1” i dovršio posao tokom “dana 2”. Protiv Mouza su u plej-ofu izgubili 2:1, i kroz loser’s bracket tokom predugog dana 29. juna odigrali čak tri serije, dva u Bo3 i jednu u Bo5 sistemu. Pali su Team Singularity, Planet Dog je tek uhvatio zalet, pa Danish Bears, koji su naizgled “lako” izgubili, a onda je opet u finalu čekao Mouz.

Tu je na scenu stupila silna želja, ali i kvalitet ovog tima naizgled odbačenih igrača, pomenuti “33” je igrao van svakog poimanja dobro, MiLAN je bio na mestu, Keyser i j4 su bili iznad svog nivoa (reklo bi se), a Swiftending je radio isto što i u Elements Pro Gaming - BRILJIRAO!

Jedini meč koji je Planet Dog izgubio je od početka sugerisao da kombinacija heroja možda nije najsjajnija, ali u ostala tri meča ekipa je bila na mestu u svim tačkama.

Planet Dog 3:1 Mousesports GGWP

Verujemo da niko neće pogrešiti ako, kažemo da je ovo najveći uspeh srpske Dote ikad, i konačno pravi izlaz za regionalne igrače u ovaj eSport! Čestitamo Milanu i Urošu na kvalifikaciji na The International i sigurni smo da će predstavljati region na sjajnom nivou, a mi ćemo sigurno biti ponosni.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA