Verovatno najbolji komp za igre (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verovatno najbolji komp za igre (VIDEO)

Mali, nečujan, elegantan i snažan - ne to nije PS4! Nije ni Xbox One! To je CORSAIR ONE!

  Izvor: Promo/CORSAIR
CORSAIR ONE.
Izvor: CORSAIR.

Ovaj PC, CORSAIR ONE, je ostvarenje sna - koje dugo čekamo!

CORSAIR je uradio neverovatan posao izradom ovog fantastičnog PC uređaja, za koji tvrde da im je bilo potrebno 22 godine preciznog inženjeringa.

Pre svega dimenzija za CORSAIR ONE su veoma male. Visina mu iznosi 380 milimetara, širina 176 i dužina 200. Kada se pogleda kakav moćan hardver poseduje unutar ovog sićušnog kućišta, pohvale kreatorima su još veće: najnoviji procesor sedme generacije Intel kompanije, uparen sa matičnom pločom Z270 Mini-ITX, je samo dobra podloga za ostale komponente.

Grafička je, naravno, GTX 1080, ali postoji i verzija sa novom paskal arhitekturom tj. GTX 1080 Ti, koja donosi tri puta bolje performanse od prethodne generacije, što će najviše značiti korisnicima 4K monitora i VR entuzijastima. Još jedna bitna stvar u vezi sa grafičkom kartom jeste to što koriste tečno hlađenje, koje sprečava pregrevanje prilikom jakih opterećenja.

U konfiguraciju je uvrštena jedna od najbržih DDR4 RAM memorija sa 16 GB, koji se mogu dopuniti sa još toliko. Što se interne memorije tiče, CORSAIR koristi super brzu SSD memoriju koja se može proširiti sve do 2 TB, ali takođe koristi HDD, koji je nadogradiv do čak 4 TB.

Za tih rad zaduženo je napajanje 80 PLUS GOLD od 600w čiji je ventilator nečujan, a prilikom manje opterećenosti čak nema potrebu da radi.

Kada su portovi u pitanju, ima ih sasvim dovoljno. Sa zadnje strane postoji šest USB portova: jedan 3.1 port tipa C, tri obična 3.1 i dva USB porta 2.0.  Takođe, postoji i HDMI ulaz, dva displej porta, ulazi za internet i audio konekciju. Sa prednje strane postoji HDMI 2.0 i USB 3.1 koje će najviše ceniti vlasnici VR uređaja.

Sve u svemu, jedan izuzetan PC kome je teško naći bilo koju manu što se hardvera tiče (mada, Play! Zine ekipa navodi izostanak BLURAY čitača). Ipak, postoji ta „mala stvar“, koja će mnoge udaljiti od kupovine. CENA! Početna cena za  CORSAIR ONE počinje od 1.800 dolara pa ide sve do 2.600 dolara, bez monitora, naravno i VR i drugih dodataka.

Retki u Srbiji će moći da priušte ovakav gejming luksuz, pa nam ostaje da čekamo da se cena spusti na prihvatljiv nivo. Ako se spusti…

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi