Super Mario razočarao, posebno Srbiju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super Mario razočarao, posebno Srbiju

Nova Super Mario Run igra nije postigla očekivan uspeh, priznao i Nintendo, a igrači iz Srbije, Crne Gore i BiH čak nisu ni na listi podržanih!

  Izvor: Promo/Nintendo

Prema rečima Nintendo zvaničnika, od 75 miliona preuzimanja Super Mario Run igre samo četiri miliona igrača je zaista kupilo igru, koja košta 9.99 evra tj. dolara ili čak 12.9 funti zbog Bregzit uticaja na Veliku Britaniju u kojoj je došlo do povećanja cena u AppStore i Play Store. Utisak je, kako prenosi EuroGamer, da igrači nisu shvatili da se igra plaća samo jednom, da nije „pay to win“ koncept i da će jedno plaćanje otključati baš sav sadržaj igre.

Kako preuzeti Super Mario Android igru besplatno

Neki igrači su se čak osetili prevarenim, jer su platili naznačenu sumu, ali sadržaj koji je plaćen nije adekvatan ceni - ni po broju nivoa, likova i ostaloj ponudi koju Super Mario Run igra nudi. Nintendo je to upravo pokušao da reši tako što je uveo v2.0 verziju igre, koja donosi nove likove u igru, između ostalih i Jošija, dodaje nekoliko poteza/pokreta i dodatne predmete i opcije za izgradnju Mašrum kraljevstva.

Nintendo i analitičari smatraju da će se situacija popraviti s dolaskom Super Mario Run Android igre, koja je već napravila „bum“ među tim korisnicima, a i odmah dolazi u verziji v2.0 sa sadržajima koje smo vam opisali. Važno će biti za Nintendo da se taj „bum“ zadrži što duže, da se interesovanje za igru „ne rasprši“, kao što se to desilo sa iOS verzijom igre.

Super Mario „ne voli“ Srbiju, Crnu Goru i BiH

I kao što je to bio slučaj sa Pokemon GO igrom, ni ova igra nije dostupna u Srbiji. I to nije neka prepreka, jer Super Mario Run u Srbiji omogućava .apk instalacija, koju smo vam objasnili korak po korak još pre nego što se igra i pojavila na „policama“ Android prodavnice.

Ali, nakon što uspete da skinete .apk Super Mario Run fajl i pokrenete instalaciju dočeka vas veliko razočaranje - Srbije nema na listi podržanih zemalja! I to nema veze s tim što zvanično igra nije dostupna kod nas, jer se na spisku zemalja nalaze i zemlje u kojima Android verzija igre trenutno još uvek nije dostupna (kao što je kod nas). To znači da igrači Super Mario Run igre ne mogu da se prijave sa svojom zemljom u igru, nego moraju da biraju neku sa spiska. Ovo znači i to da lokalne tabele rezultata ne postoje i da će korisnici imati poteškoće da se povežu sa igračima iz okoline, jer će oni biti "pod drugim zastavama", pa će igrači iz Srbije, BiH ili Crne Gore morati da se dodaju samo po tačnom "nick-u" igrača. Takođe, nalozi Nintendo kompanije moraju biti kreirani izvan naše zemlje, opet na neku drugu, podržanu sa liste.

Iskreno, ovo nismo očekivali od renomirane kompanije, pa smo uputili pismo Nintendo kompaniji u kojem smo zatražili objašnjenje ove situacije. Takođe, ista situacija je sa igračima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, dok su sve okolne zemlje podržane.

Obavestićemo vas o tome šta Nintendo kaže kad nam odgovor i ako stigne…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA