Koja je najbolja borilačka igra svih vremena? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koja je najbolja borilačka igra svih vremena?

U kojoj igri ste najbolje izmlatili protivnika - birajte svog favorita!

 Izvor: Tekken.

Nakon što smo Need for Speed serijal izglasali kao najbolju trkačku igru svih vremena, došao je red da izaberemo i najbolju borilačku igru do sada. Sastavili smo listu od 11 predloga, na kojoj se nalaze klasici i moderni nastavci, koji su obeležili broilački žanr na svim platformama.

Nismo se fokusirali na posebne naslove iz serijala, niti na uspone i padove svakog od njih, nego na serijal kao celinu. Prvo ćemo ukratko proći kroz svaku od igara, a onda očekujemo vaš glas za najbolju! Ukoliko smo neki naslov nepravedno izostavili slobodno nas možete dopuniti u komentarima ili na Facebook MobIT stranici!

Fatal Fury (1991)

King of Fighters, prva igra iz popularnog serijala, donela je prvo mod za jednog igrača, koji je mogao da bira između tri lika u igri: Terry Bogard, Andy Bogard ili Joe Higashi i da se bori protiv kompjutera. Kasnije, igrači su dobili mogućnost da se bore jedan protiv drugog, ali je zajednički, kooperativni napad na kompjuter uglavnom bio zabavniji.

Soulcalibur (1998)

Em je bila 3D, em su likovi bili naoružani - odmah je bila hit! Namco je izbacio kao poseban, drugi deo Soul serijala 1998. godine, a radila je na Namco System 12 sistemu. Danas se igra na svim platformama, uključujući iPhone i Android.

Virtua Fighter (1993)

Igru je dizajnirao Ju Suzuki, a SEGA je izdala za svoje sisteme i okitila se lentom izdavača prve 3D "fajterske" igre ikada. Nakon ovoga pojavila su se još četiri nastavka, a poslednji nastavak izašao je u junu 2012. godine. Virtua Fighter se u međuvremenu raširio na sve gejmerske platforme.

Super Smash Bros. (2001)

Iako nije najstarija, niti najoriginalnija Nintendo tabačina ova igra je, ipak uspela da se izbori za status veoma popularne, posebno u poslednjih nekoliko godina. Melee naslov izašao je 2001. godine, a naslov Brawl koji se pojavio 2008. godine učvrstio je odličnu poziciju ove igre među igračima. I Meele i Brawl su podržavale mod za jednog i više igrača, zajedno sa multiplejer komponentom.

Street Fighter (1987)

Jedna od najpoznatijih fajterskih igara pojavila se u Japanu, a izdao ju je Capcom. Likovi u igri sakupljeni su iz celog sveta i svaki je imao jedinstven stil napada i borbe. Street Fighter na različitim platformama doživao je više od osam izdanja, a i danas je jedna od najigranijih i najpopularnijih tabačina!

Tekken (1994)

Krajem te 1994. godine japanski Namco izbacio je Tekken koji je pomrsio račune svim borilačkim igrama tog vremena svojim nastupom, izgledom, igrivošću i atmosferom. Pravi haos dolazi sa drugim i trećim izdanjem, a od tada Tekken je doživeo značajne izmene i poboljšanja. Poslednja igra Tekken Arena izašla je prošle godine. Šuška se da bi neka naredna igra mogla da se pojavi i za PC!

Mortal Kombat (1992)

Svojeveremeno smo razvalili na desetine džojstika igrajući ovu igru! Fataliti, odlična dinamika igre, moći, magije, mračni likovi i još mračnija priča - sve je bilo odlično! Jedno vreme igra je stagnirala, ali su izdanja iz 2011. godine i kasnija bila sasvim dobra. Snimljeno je i nekoliko (neuspešnih) filmova na MK temu, a 2009. godine, nakon bankrota prvog izdavača serijal je otkupio Warner Bros. Interactive Entertainment. I ne zaboravite: A, A, dole, A za fataliti ;)

Dead or Alive (1996)

Ultimativna japanska borilačka igra, koja je igrače privukla svojom brzinom u izvođenju, dinamičnom atmosferom, i da se ne lažemo - najseksepilnijim, često oskudno obučenim ženskim likovima! Poslednja igra stigla je 2013. godine i može se igrati na većini aktuelnih platformi.

King of Fighters (1994)

Igra u manga stilu prepuna neobično obučenih takmičara posebno je popularna u Japanu i Aziji. Poslednji nastavak izašao je 2010. godine, pod imenom King of Fighters XIII i sadrži multiplejer komponentu i borbu do šest likova istovremeno.

Marvel vs. Capcom (1994)

Najpoznatiji superheroji sa jedne i druge strane u bespoštednoj borbi do kraja zabavljaju nas već 20 godina na različitim platformama. Poslednja je izbačena 2012. godine i nosi naziv Marvel vs. Capcom Origins.

Guilty Gear (1998)

Ova igra izdvaja se svojom umetničkom komponentom, jer su na njoj radili umetnici širom Japana, nastojeći da naprave autentičnu i drugačiju borilačku igru. Filozofija igre je posebno naglašena, kao i manga animacije. Igra je poslednji put stigla 2012. godine, a do tada je imala nekoliko nastavaka.

A sada, neka protivnik "padne na pod" jer, samo jedna igra može biti najboljia! Da vas čujemo, proglasite pobednika!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi