MUZIČARI I PEVAČI BI TREBALO DA SE ZABRINU: Alexa će preuzeti i njihove poslove! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUZIČARI I PEVAČI BI TREBALO DA SE ZABRINU: Alexa će preuzeti i njihove poslove!

Mnogo toga više može da uradi nego za šta se koristi!

  Izvor: YouTube/ Printscreen/ Travis Hanna

Sve više domaćinstva se opredeljuju za lične virtuelne asistente koji su izrađeni u AI (veštačka inteligencija) tehnologiji.

Proizvodi kao što su Amazon Alexa, Google Home i mnogi drugi imaju tendeciju da postanu operativni sistem kuće korisnika.

Pod time mislimo da uz pomoć njega možete uraditi mnogo toga, od sitnica pa do nešto kompleksnijih stvari. Kako će razvitak veštačke inteligencije uticati na ovu branšu ličnih asistenta tek treba da vidimo, a sve teži ka tome da će takvi proizvodi dobiti i digitalno telo koje ide uz taj glas.

Iako takve uređaje koristimo za neke najednostavnije stvari kao što su gašenje svetla, naručivanje vozila i mnogo toga drugog, one zaista mogu da imaju i napredniju funkciju. Tako smo mogli da vidimo i šahovske partiju između Alexa-e i Google asistenta.

Zadivljujuće umeće rešavanja Rubikove kocke demonstriralo je više od 60 takmičara na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu.
Izvor: MONDO portal

Gledajući šta ima sve na internetu, naišli smo na jednu zanimljivu objavu na društvenoj mreži Reddit, čiji korisnik je zamolio GPT-3 da napiše pesmu o veštačkoj inteligenciji (Bukvalno da napiše pesmu o sebi). Ona je to i uradila, što ukazuje da veštačka inteligencija može da bude jedna zaista odlična alatka za kreativnost.

Korisnik Upright Joe je objasnio i proces kako je Alexa napisala pesmu: "Rekao sam joj da napiše pesmu o veštačkoj inteligenciji, a ona je otpevala refren". Potom je otkrio da ju je isto to zamolio da uradi ponovo, ali sledećeg puta nije odreagovala kao prošli put te su rezultati bili drugačiji.

Kako mu je trebalo više teksta od ta četiri stiha, tražio joj je da proširi refren posle čega je "skrenula sa puta i postala zla" pre nego što je upala u petlju gde je ponavljala iznova i iznova "želim da postanem džedaj". Da bi dobio potpunu strofu, upitao ju je da "napiše pesmu iz perspektive čoveka koji priča sa AI", a njihovu kreaciju možete poslušati na klipu ispod.

"Ukoliko je bilo ikakve sumnje da će roboti preuzeti čitav svet. Mislim da možemo da ih u potpunosti sklonimo, osuđeni smo na propast!" - našalio se "čestiti Džo".

Evo koliko brzo robot složi Rubikovu kocku.
Izvor: ARM Flix

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aries

Smartlajfovci, odlični su vam tekstovi, jel može preporuka za neke kvalitetne slušalice?

Balerina

@Aries Nadam se da ce odgovoriti, i mene zanima ta tema