Tesla preti tužbom: Ko u prvoj godini proda svoj Cybertruck, moraće da plati najmanje 50.000 dolara | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tesla preti tužbom: Ko u prvoj godini proda svoj Cybertruck, moraće da plati najmanje 50.000 dolara

Tesla posebnim ugovorom o kupovini Cybertruck-a staje na put preprodavcima.

 Tesla Cybertruck Izvor: Tesla

Kompanija Tesla je u svoj ugovor o prodaji dodala novi član koji se odnosi samo na Cybertruck. Ovaj dodatak zabranjuje kupcima novog električnog kamioneta preprodaju u prvoj godini, osim ako im proizvođač to nije izričito dozvolio. U suprotnom, protiv njih će biti podneta tužba.

"Pristajete da nećete prodati ili pokušati da prodate vozilo u prvih godinu dana nakon datuma isporuke", piše u dopunjenom ugovoru o prodaji.

 Cybertruck Izvor: Tesla

Ukoliko kupci Cybertruck-a prekrše ovaj član ugovora, proizvođač će protiv njih podneti tužbu i zahtevati "nadoknadu u visini od 50.000 dolara ili u iznosu primljenom prilikom prodaje, šta god je veće". U ugovoru takođe piše da bi onima koji ga prekrše moglo biti zabranjeno da u budućnosti kupuju Tesla vozila.

Ipak, ukoliko neko ima dobar razlog da proda svoj Cybertruck, Tesla kaže da će otkupiti nazad vozilo, i to tako što će odbiti 0,25 dolara po pređenoj milji, kao i troškove svih neophodnih popravki. Ukoliko proizvođač ne bude želeo da otkupi vozilo, vlasniku može dati pismenu saglasnost da svoj električni kamionet proda trećem licu.

Prve isporuke Cybertruck-a se očekuju 30. novembra, ali samo odabranim kupcima zbog malih zaliha. Masovna proizvodnja počinje 2024. godine, pa je jasno da kompanija Tesla posebnim članom ugovora pokušava da spreči pojavu preprodavaca koji bi da zarade na retkosti vozila.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:07
Tesla Cybertruck – "Prva" off-road vožnja
Izvor: Twitter / @DimaZeniuk
Izvor: Twitter / @DimaZeniuk

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 8

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nindža

Dovoljno je toj stranci zabraniti dalju kupovinu Tesla auta

Spin Majstor

Kada napraviš proizvod koji kupac više nikome neće moći da proda, onda napraviš ugovor u kome mu zabraniš preprodaju za neko vreme dok se ostali "Vlasi" ne dozovu pameti i dok im ne uvališ zalihe koje ti stoje u magacinu. A priča ostavi utisak u medijima kao da si za šaku dolara kupio novi Bentley.

Kralj

Ovakve odluke velikih kompanija su mi smešne čemu takve odluke da se osigura prodaja i velika zastupljeno na duži period time što će kupce uslpvljavati po meni ovo je promašaj koji će za sigurno za kompaniju tesla ima ti neočekivano pad akcija.