Istraživanje pokazalo: Rekordan pad kvaliteta automobila, evo koje marke su najkvalitetnije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraživanje pokazalo: Rekordan pad kvaliteta automobila, evo koje marke su najkvalitetnije

Kada su automobili u pitanju, izgleda da ima istine u tome da ih "ne prave kao nekada".

 Pad kvaliteta novih automobila istraživanje, rang lista Izvor: BMW USA

Današnji automobili su napredniji nego ikad pre, sa dodacima i funkcijama o kojima su vozači decenijama unazad maštali. Nažalost, isto se ne može reći i za njihov kvalitet. Pametna vozila su sjajna kada sve funkcioniše kako treba, međutim, napredak tehnologije je u njih uneo dodatnu dozu kompleksnosti koja za posledicu ima više potencijalnih tačaka kvara.

Upravo se ovom temom bavila analitičarska kompanija J.D. Power, koja je u svom istraživanju za 2023. godinu istakla pad kvaliteta u osam od devet ključnih kategorija. Najveći pad je zabeležen u kategoriji dodataka, kontrola i ekrana, a vozačko iskustvo je bila jedina kategorija koja nije pretrpela pad, ali nije ni napredovala - ostala je na istom nivou kao i prethodnih godina.

Kompanija nalaze svog istraživanja izražava u broju prijavljenih problema na 100 vozila, a zaključak je da je primećeno rekordno povećanje problema od čak 30 novih slučajeva na 100 vozila u poslednje dve godine.

J.D. Power tvrdi da se pad kvaliteta automobila može pripisati različitim faktorima, uključujući veću upotrebu tehnologije u vozilima, kao i upornu implementaciju problematičnih audio sistema. Kategorija dodataka, kontrola i ekrana, kao i kategorija infotainment sistema zabeležile su najveći pad kvaliteta, sa povećanjem od 3,2, odnosno 2,3 prijava na 100 vozila.

Vozači su takođe u povećanom broju prijavljivali i neke specifične probleme, poput bežičnog punjenja telefona, ali i one koje je malo ko očekivao, poput kvaka na vratima. U izveštaju se navodi da razlog problema sa osnovnom funkcijom vozila, kao što je otvaranje vrata, isključivo leži u nepotrebnom komplikovanju usavršene i oprobane funkcije, pa ne čudi da je čak sedam od 10 najproblematičnijih automobila bilo električno.

Koje marke automobila su najkvalitetnije

J.D. Power je u svom istraživanju takođe sastavio listu najkvalitetnijih marki automobila na osnovu broja prijavljenih problema na 100 vozila. Istu možete videti na slici ispod, ali pre nego što to uradite, želimo da napomenemo da su u pitanju nova, ili relativno nova vozila, te da njihova pozicija ne govori ništa o dugoročnoj upotrebi.

 Rang lista kvaliteta automobila Izvor: J.D. Power 2023 U.S. Initial Quality Study

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tina

Po meni su dobra ona auta koja sada kada su velike temperature imaju pored klimatizacije i preciscivac vazduha za auta jer je potrebno imati ovaj ambilife za preciscavanje i dezinfekciju vazduha kada porodice putuje sa malom decom na put.

Bojan

Ovde se zna da su jd veoma korimpirani, stoga ne kredibilni... jos kad vidim u tabeli da je dodge bolji od Toyote... pa zalosno. Dodge je ovde krs, a Toyota zakon... tako da neverujte ovim glupostima i pozdrav iz Cikaga

Njoka

Alfa ispade najbolja. Haha koji cirkus