Trodimenzionalna 5G mreža stiže na mora | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trodimenzionalna 5G mreža stiže na mora

Dok količina mrežnog saobraćaja nastavlja da raste, globalni operatori su podeljeni između smanjenja emisije štetnih gasova i garantovanja optimalnog korisničkog iskustva, ali rešenje postoji.

 Trodimenzionalna 5G mreža stiže na mora Izvor: Unsplash

Huawei je u saradnji sa kineskim operatorima započeo postavljanje obalske 5G mreže u Kini, sa ciljem promovisanja pomorskog ekonomskog razvoja i transformacije do 2025. godine. Kineska obala se proteže na 18 hiljada kilometara i predstavlja jedan od ekonomski najdinamičnijih regiona u zemlji, a vode se ekonomski eksploatišu za uzgoj ribe, priobalni turizam i energiju vetra.

Uzimajući u obzir nejednakost između širenja signala na moru i na kopnu, mnoge priobalne provincije zagovaraju korišćenje modernih rešenja kako bi imali instant pristup internetu i informacijama.

Li Džie, potpredsednik jedne od Huawei bežičnih produkcijskih linija objašnjava da je ponosan što kompanija podržava digitalnu transformaciju pomorske privrede 5G rešenjima.

“Sa operatorima smo izgradili višepojasnu, višeslojnu i višećelijsku trodimenzionalnu mrežu. Na ovaj način trodimenzionalna 5G mreža će, ne samo poboljšati komunikaciju između kopna i mora nego i, značajno poboljšati efikasnost akvakulture i u velikoj meri podržati razvoj industrije i regulisanje priobalnih područja”, navodi Džie.

Ovaj projekat je na Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni 2023. godine osvojio GTI Nagradu za razvoj tržišta.

 GTI MWC 2023 Izvor: Huawei

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA