KAKO RAČUNARI OŽIVLJAVAJU VIZIJE DIZAJNERA: Aston Martin spaja tradiciju i moderne tehnologije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO RAČUNARI OŽIVLJAVAJU VIZIJE DIZAJNERA: Aston Martin spaja tradiciju i moderne tehnologije

Kompanija koja je poznata po moćnim automobilima koji žare i pale kako drumovima tako i trkačkim stazama osavremenila je svoje poslovne procese implementirajući moderne tehnologije u pore svog poslovanja.

  Izvor: SmartLife / Lenovo

Aston Martin automobili su poznati po velikoj pažnji na detalje i moćnim automobilima koji ne pristaju na kompromise. Od dizajnerskog tima, preko motora do prepoznatljivog enterijera, kod Aston Martin automobila kupac dobija jedinstveno korisničko iskustvo kao deo paketa.

Umesto da se sve radi ručno kao i dosad Aston Martin je odlučio da osavremeni svoj poslovni proces, a kompanija Lenovo je postala zvanični partner koji obezbeđuje radne stanice za oživljavanje dizajnerskih vizija. Ove radne stanice omogućavaju moćnu osnovu za fleksibilne alate, a korišćenje NVIDIA Quadro RTX grafičkih karti dodatno ubrzava proces dizajna i generisanja modela.

Možda će vas zanimati

Nove radne stanice se uključuju u proces dizajniranja od samog početka. Aston Martin je svoju reputaciju napravio na kvalitetu i insistiranju na detaljima, a spajanje modernih tehnologija omogućava znatno jednostavnije modeliranje i simulacije finalnih proizvoda, bez žrtvovanja kvaliteta i prepoznatljivog Aston Martin potpisa.

Osim olakšavanja procesa dizajniranja, radne stanice omogućavaju pouzdanu i fleksibilnu tehnologiju koja značajno smanjuje troškove razvoja i ubrzava proces isporučivanja gotovog proizvoda na tržište.

Spajanje fizičke i digitalne strane dizajna

Obe kompanije su našle svoje zajedničke opsesije – dizajn i performanse. Od performansi automobila do performansi računara na kojima su osmišljeni, do dizajna koji je iz ideje i skice prerastao u model koji je iz konceptualnog dizajna i simulacije prerastao u realni model automobila.

 Aston Martin - Dizajn rešava problem, što lepši to poželjniji
Aston Martin - Dizajn rešava problem, što lepši to poželjniji
Izvor: SmartLife / Lenovo

Proces spajanja digitalne i fizičke strane dizajna, modeliranja i iscrtavanja osigurava stapanje medija - od fizičkih komponenata do iscrtanih objekata, od skeniranih kopija do virtuelnih konfiguratora. Kombinacija ručno osmišljenog dizajna i modernih alata osigurava kreiranje visokog nivoa detalja, kao i da se sve osmišljeno i digitalizovano može proizvesti u skoro savršen realni proizvod.

Možda će vas zanimati

Ne treba zaboraviti ni da postoji potreba za konstantnim prelaskom od virtuelnog do realnog proizvoda i nazad, što je takođe mnogo lakše uz fluidne procese koji su omogućeni spajanjem fizičkog i digitalnog sveta. Kada shvatite da su zahvaljujući modernim tehnologijama svi procesi brži, otvara se prostor za nove koncepte, nove ideje, više prilika i više inovacija da finalni proizvod bude savršeniji.

 Lenovo radne stanice i ubrzanje procesa
Lenovo radne stanice i ubrzanje procesa
Izvor: SmartLife / Lenovo

Na kraju nikako ne treba zanemariti ni da brzina znači veći povrat investicija jer je proces isporuke proizvoda na tržište značajno brži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA