Do savršene temperature u prostoriji pomoću veštačke inteligencije - od sada i u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do savršene temperature u prostoriji pomoću veštačke inteligencije - od sada i u Srbiji

Opremljen naprednim AI softverom, ovo savremeno VRF rešenje će unaprediti svaki enterijer.

 LG Multi V i stigao u Srbiju, donosi napredne AI funkcije Izvor: LG

Predstavnici kompanije LG Electronics (LG) predstavili su novi Multi V i uređaj sa promenljivim protokom rashladnog sredstva (Variable Refrigerant Flow - VRF) na međunarodnom skupu održanom na Zlatiboru od 6. do 8. aprila.

Više od 150 gostiju iz zemlje i regiona bili su u prilici da se upoznaju sa brojnim pametnim funkcijama novog uređaja, prevashodno namenjenog za srednje i veće objekte, poput poslovnih zgrade, škola, tržnih centara, stambenih kompleksa, industrijskih postrojenja ili hotela. Uređaj je izuzetno energetski efikasan i nudi brojne sofisticirane i pametne funkcije koje pomažu u smanjenju energetske potrošnje za prijatniju unutrašnjost – i tišu spoljašnost – tokom cele godine.

Nenad Črnila, projektni menadžer predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji, naglasio je napredne karakteristike Multi V i uređaja, poput sofisticirani AI motora koji omogućava AI Smart Care funkciju. Ova funkcija koristi prostorno i situaciono učenje za optimizaciju rada i tako automatski prilagođava snagu hlađenja ili grejanja prema više promenljivih varijabli, poput broj ljudi u prostoriji, vlažnosti vazduha, unutrašnju i spoljašnju temperaturu. Optimizacijom rada se uštedi do 24,7 odsto energije. Tu je i AI Indoor Space Care funkcija koja pomaže u održavanju temperature i smanjenju energetske potrošnje automatskim uključivanjem/isključivanjem unutrašnjih jedinica u prostorijama, u zavisnosti od toga da li je neko prisutan u prostoriji.

Pored navedenih, novi Multi V i uređaji imaju i dodatne funkcije koje ih izdvajaju po kvalitetu i praktičnosti. AI Energy Management funkcija omogućava korisnicima da postave granice energetske potrošnje, što dodatno doprinosi većoj funkcionalnosti Multi V i uređaja i manji utrošak struje. Noise Target Control funkcija reguliše zvučnost spoljne jedinice tako da ne smeta ljudima koji žive ili rade u susedstvu. Korisnici mogu unapred da podese ograničenje zvuka - od 50 do 70 decibela. Weather Information Interlocking Control omogućava automatsku sinhronizaciju uređaja na osnovu spoljašnjih vremenskih prilika – uključujući zagrevanje unutrašnjosti i automatsko uklanjanje snega sa spoljašnje jedinice uređaja – ukoliko pada sneg. Automatsko zagrevanje unapred omogućava korisnicima da uživaju u toplom enterijeru, čak i tokom najhladnijeg perioda godine, dok automatsko uklanjanje snega sprečava nakupljanje i stvaranje leda na spoljnoj jedinici uređaja ukoliko uređaj nije uključen a sneg pada. Auto Tuning sistem automatski podešava kompresor i motor tokom početne instalacije ili kada dolazi do zamena, pa je podešavanje i servisiranje brže i lakše. Sistem daljinske nadogradnje LG VRF rešenja može automatski da ažurira poslednju verziju softvera. Pored toga, Multi V i nudi AI Smart Diagnosis, automatizovanu analizu sistema i lako čitljive izveštaje o statusu uređaja, što ga čini pouzdanijim, a dodatno skraćuje vreme servisiranja.

Performanse uređaja su pouzdane čak i u ekstremnim vremenskim uslovima, zbog čega je Multi V i nadmašio prethodnika i postao energetski najefikasnije LG VRF rešenje do sada. Opseg rada u grejanju do -30 C, opseg rada u hlađenju do +52C. Novi biomimetički ventilator i unapređen protok vazduha sinhronizuju rad kako bi smanjili potrošnju energije motora ventilatora. Izvanredni uređaj kompanije LG pruža svež, prijatan vazduh u zatvorenom prostoru, bez obzira na godišnje doba. Uređaj radi nazivnim kapacitetom na temperaturama od -10 u grejanju do +43 stepena celzijusa u hlađenju.

Automatska podešavanja, daljinsko upravljanje i nadogradnja samo su neke od pametnih funkcija AI motora Multi V i uređaja. Pametne funkcije pružaju veću praktičnost i podižu sveukupno korisničko iskustvo. Nov LG MULTI V i uređaj će postaviti nove standarde u ovom segmentu čime kompanija LG još jednom potvrđuje svoju lidersku poziciju na tržištu VRF uređaja sa višestrukom namenom.

Nebojša Mišić, LG heating solutions menadžer, istakao je kako su LG toplotne pumpe izuzetno tražene na evropskom i domaćem tržištu, posebno serija Monobloc S, jer pružaju sveobuhvatno rešenje za domaćinstva i objekte malih i srednjih veličina. Osim regulacije prostorne ili temperature vode za grejanje i hlađenje, toplotne pumpe omogućavaju i zagrevanje sanitarne vode, a sve operacije je moguće obaviti preko mobilne ThinQ aplikacije, ma gde se nalazili. Pored toga, kupci imaju mogućnost i novčanih subvencija (GEFF program EBRD-a), jer su ovi uređaji izuzetno energetski i ekološki efikasni.

LG Multi V i
Izvor: LG Global

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA