MODERAN TIP PLAĆANJA DOSTUPAN I U SRBIJI: Plaćanje direktnim kontaktom 2 mobilna telefona - Tap to Phone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MODERAN TIP PLAĆANJA DOSTUPAN I U SRBIJI: Plaćanje direktnim kontaktom 2 mobilna telefona - Tap to Phone

Inovacija u platnoj industriji koja transformiše sadašnju generaciju Android pametnih telefona ili tableta u beskontaktne POS terminale

  Izvor: Viber

Najzad je i kod nas počelo da se primenjuje Tap to Phone (TTP) rešenje, koje će prodavcima u Srbiji omogućiti da na Android pametnom telefonu ili tabletu prihvate beskontaktna plaćanja bilo kog iznosa.

Čak i najmanja preduzeća biće u prilici da svojim kupcima ponude plaćanje karticom bez unosa PIN koda, jednostavnim preuzimanjem aplikacije RaiPOS i registracijom u odabranoj banci u samo nekoliko minuta.

Možda će vas zanimati

Visa Tap to Phone rešenje praktično transformiše Android pametne telefone i tablete u softverske POS terminale, ne iziskujući od trgovca kupovinu dodatne hardverske opreme.

Zahvaljujući izuzetno bezbednom EMV standardu i tehnologiji enkripcije, Tap to Phone je siguran za korišćenje kao i tradicionalni platni terminal.

Ova inovacija u platnoj industriji donosi brojne prednosti potrošačima, koji će moći da plate za samo nekoliko sekundi prislanjanjem svoje beskontaktne kartice, pametnog telefona, pomoću sata, narukvice ili nekog drugog od nosivih uređaja na TTP terminalu trgovca.

Ovaj brži, lakši i bezbedniji način plaćanja, potrošačima donosi manje čekanja na kasi i veću pogodnost, jer ne moraju nositi gotovinu. U nedavnom istraživanju kompanije Visa, skoro polovina ispitanika (48 odsto) ističe da ne bi pazarila u prodavnici koja nudi samo plaćanja koja zahtevaju kontakt sa kasirima ili čitačem kartica.

Pandemija je trajno promenila način na koji potrošači širom sveta plaćaju, a beskontaktno plaćanje na kasi postalo je najpoželjnije. Ovo rešenje doprinosi smanjenju digitalnog jaza između preduzeća različite veličine i pruža šansu malim i mikro preduzećima da budu jednako konkurentna.

Visa Tap to Phone kako radi video (MobIT)
Izvor: VisaCommunication

Pre lansiranja ovog rešenja u Srbiji, Visa je sprovela studiju percepcije među mikro, malim i srednjim preduzećima pod nazivom Klikom do digitalne trgovine, kako bi ispitala njihov stav prema inovativnim opcijama prihvatanja plaćanja. Prema istraživanju, čak sedam od deset ispitanika u Srbiji otvoreno je za ovu tehnologiju, a kao ključne prednosti navode praktičnost, bezbednost u kontekstu pandemije i mobilnost samog rešenja.

U regionu centralne i istočne Evrope, Bliskog istoka i Afrike, tehnologija Tap to Phone je već prisutna na 10 tržišta uključujući Rusiju, Ukrajinu, Belorusiju, Kazahstan, Uzbekistan, Moldaviju, Gruziju, Južnu Afriku, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Visa trenutno ima više od 18.000 TTP terminala i partnerstva sa 26 klijenata u ovom regionu.

Šta vi milite o ovakvom tipu plaćanja?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Саша

Мало да се навикнемо да ову врсту плаћања, а онда чиповање.

Maxim

Sve se tezi ka tome da ukinu novac kao papir,a sta time dobijaju,pa..na kraju sav taj papir koji ste drzali u dzepu ,sefu ,slamarici miracete da drzite u tidjem sefu tj banci,a samim tim banka koristi vas novac i to jos vi placate to sto neko koristi vas novac,umesto da oni placaju vama,drugo,znace u svakim trenutku sta pijete jedete pusite gde se krecete,jednom recju prave robove od vas.

Gagi1990

@Maxim Sa cega pises komentar?