DIGITALIZACIJA BEOGRADSKIH PIJACA: Uvedeno plaćanje karticama na tri mesta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIGITALIZACIJA BEOGRADSKIH PIJACA: Uvedeno plaćanje karticama na tri mesta

Za sada je plaćanje platnim karticama moguće na tri pijace u Beogradu.

 Pijace, pijaca Izvor: SmartLife / Stefan Stojanović

Grad Beograd je omogućio da se na pijacama Đeram, Kalenić i Palilulskoj plaća i platnim karticama.

Plaćanje na pijaci je i dalje opcija koja je dostupna samo na naprednijim bezgotovinskim tržištima i zahteva partnerstvo između prodavaca na pijacama, kupaca i kompanija koje učestvuju u procesu obezbeđivanja plaćanja.

Možda će vas zanimati

Da je to moguće i kod nas pokazuju primeri Kalenić, Đeram i Paliluske pijace na kojima na odabranim tezgama koje su se prijavile da učestvuju u projektu, kupljena roba može da se plati bezgotovinski karticama.

Uvođenje beskontaktnog plaćanja platnim karticama i kartičnim plaćanjima u okviru mobilnih novčanika na pijacama, koje se tradicionalno doživljavaju kao mesta na kojima se za plaćanje koristi gotovina, predstavljaju važan momenat u daljem razvoju bezgotovinskog plaćanja na našem tržištu.

Svi zakupci koji su prihvatili da budu deo pilot-projekta Digitalizacija pijaca, kojih je u ovom trenutku preko 20, narednih 12 meseci biće oslobođeni svih troškova u vezi sa korišćenjem POS terminala.

Osim toga, partneri u projektu su obezbedili i dodatnu pogodnost - svakog meseca, pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama, dobiće novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara.

Kako bi učestvovali u promotivnom periodu sa posebnim pogodnostima potrebno je da se zakupci tezgi do 31. oktobra obrate upravniku svoje pijace koji će ih uputiti u dalju proceduru za prijavu za dobijanje POS terminala.

Na ovaj način Grad Beograd želi da podstakne i prodavce i kupce da prihvate moderan, brži i lakši način plaćanja i pijace učine još boljim mestom za kupovinu. Plaćanje karticama na pijacama donosi prednosti svima - sigurnost pri plaćanju, više prodaje, nove kupce, a povrh toga ovaj projekat donosi dodatne pogodnosti za trgovce.

Projekat digitalizacije pijaca zajednički sprovode JKP Gradske pijace, Privredna komora Srbije, Mastercard, Banka Intesa, Payten i ChipCard uz podršku Grada Beograda.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA