5G LABORATORIJA ZA TESTIRANJE TELEFONA: 4.000 sati stres testova, 1.000 sati prenosa podataka i 10.000 sati poziva | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G LABORATORIJA ZA TESTIRANJE TELEFONA: 4.000 sati stres testova, 1.000 sati prenosa podataka i 10.000 sati poziva

Nova laboratorija trebalo bi da reši neke od najčešćih problema modernih telefona - pucanje veze, spor prenos podataka i zakrčenje zbog pretrpanosti baznih stanica.

 Inženjer vrši test pouzdanosti.jpg Izvor: SmartLife / VIVO

vivo je početkom decembra otvorio svoju Laboratoriju za komunikacione mreže u Dongguanu u Kini.

Uz značajnu investiciju same kompanije, završena je prva od tri faze izgradnje u saradnji sa Kineskom akademijom za informacione i komunikacione tehnologije.

Možda će vas zanimati

Koristeći 5G infrastrukturu, uključujući tehnologije standardnih tekućih mreža i baznih stanica koje su takođe, u velikoj meri, primenili globalni operatori, laboratorija može fleksibilno da prilagodi i simulira promenljive frekventne opsege globalnih komercijalnih 5G/4G mreža.

Kao rezultat toga, veliki broj testova, koji su ranije morali da se izvode na otvorenom, sada se mogu precizno izvršiti u laboratoriji.

Ekstremni uslovi, kao što su slab signal, pretrpane ulice i kretanje velikom brzinom takođe se mogu ispitati u laboratoriji, obezbeđujući napredne performanse vivo pametnih telefona u bilo kom scenariju.

Pored testiranja stvarnih, svakodnevnih scenarija i situacija u laboratoriji, inženjeri takođe mogu da simuliraju različita komercijalna okruženja u kojima se odvijaju različite aktivnosti, kao što su igranje igara, video pozivi i prenosi uživo. Uzimajući u obzir sve situacije, primenjuje se sveobuhvatan metod verifikacije korišćenjem informacija o podacima i analitike koje se prikupljaju za optimizaciju proizvoda. Sve to se radi u cilju pružanja korisnicima uređaja koji su "otporni" na sve boljke današnjih modernih tehnologija, a koje su frustrirajuće i sve češće zbog sve više korišćenja tehnologije u svakodnevnom životu.

Laboratorija pruža višedimenzionalnu podršku inženjerima širom sveta u različitim oblastima, od osnovnih komunikacionih protokola do korisničkog iskustva. Na primer, u laboratoriji se razvijaju novi test modeli za poboljšanje potrošnje energije sa različitim mrežama i u drugačijim situacijama. Takođe, pomno se prati evolucija komunikacionih tehnologija, prilagođavajući se razvoju 5G standarda, uključujući 5G NR, verzija 16, osiguravajući da korisnici među prvima uživaju u najnovijim inovacijama.

Koristeći strategiju orijentisanu ka korisniku, laboratorija osigurava lako prilagođavanje vivo pametnih telefona složenim mrežnim uslovima u stvarnom životu. Tokom procesa istraživanja i razvoja svakog proizvoda, hiljade inženjerskih prototipova se rigorozno testiraju u novoj laboratoriji, kako bi se garantovalo da svaki telefon stigne do korisnika sa odličnim mogućnostima prenosa signala i podataka, optimalnom potrošnjom energije i stabilnim performansama.

Što se tiče pouzdanosti sistema i stabilnosti performansi, laboratorija ima veliki prostor za masovno testiranje stabilnosti mreže, gde se vrši striktno testiranje svakog pametnog telefona. Proces uključuje više od 4.000 sati neprekidnih stres testova napajanja, preko 1.000 sati testiranje prenosa podataka, kao i više od 10.000 dolaznih i odlaznih poziva.

Vivo industrial park/headquarters
Izvor: VIVO

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA