PRVI V1 ČIP I ZEISS SARADNJA: Budući telefoni imaće još bolje kamere i kvalitetniju obradu slike i videa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI V1 ČIP I ZEISS SARADNJA: Budući telefoni imaće još bolje kamere i kvalitetniju obradu slike i videa

Najpopularniji kineski proizvođač telefona najavio je sopstveni V1 čip, ali i saradnju sa ZEISS kompanijom u svim oblastima fotografije i video snimanja.

 vivo V1 4 Izvor: SmartLife / Weibo

Na nedavno održanoj konferenciji za medije u Šenženu u Kini, vivo je predstavio nov, samostalno razvijeni čip za fotografiju V1 i istovremeno pružio informacije o novim dugoročnim strateškim ciljevima sa kompanijom ZEISS, koja se do sada .

V1 je potpuno prilagođen čip sa integrisanim kolom namenjen za slikanje i video aplikacije unapređenog kvaliteta i predstavlja ključnu prekretnicu kao prvi korak u nezavisnom istraživanju, razvoju i dizajniranju čipova u kompaniji vivo“, rekao je Hu Baishan, izvršni potpredsednik i izvršni direktor ove kineske kompanije.

Možda će vas zanimati

Na razvoju čipa za fotografiju V1 radi više od 300 zaposlenih stručnjaka u sektoru za istraživanje i razvoj u laboratoriji za snimanje vivo kompanije, već dve godine.

Novi vivo V1 čip za fotografije i video, kao i obradu slike i video prikaza na telefonima i tabletima koristi drastično manje energije nego ranija rešenja, sadrži napredne AI algoritme za prepoznavanje kadra, obradu i postprodukciju, ali i procesira same fotografije i video zapise.

Pristup kompanije vivo tehnologiji obrade slike na nivou čipa (ISP) uglavnom će se fokusirati na četiri strateška pravca: sistem slike, operativni sistem, industrijski dizajn i performanse.

Po Huovom mišljenju, vivo će razmotriti razvoj čipova sa drugim partnerima ukoliko bude postojala potreba za rešavanjem nedostatka ponude na tržištu ili usled potrebe za razvojem potpuno prilagođenih čipova koji će podržati dugoročni strateški pravac kompanije.

Osim što poboljšava vizuelnu estetiku i efekte slikanja vivo proizvoda, čip za fotografiju V1 takođe ima za cilj da korisnicima donese bolji doživljaj vizuelnog prikaza.

Kompanija vivo ulaže značajna sredstva u oblast mobilne fotografije, a poznata je po izumima poput Gimbal tehnologije stabilizacije i opcije Selfie Spotlight. U decembru 2020. godine, kompanije vivo i ZEISS najavile su dugoročno strateško partnerstvo u oblasti pravljenja fotografija mobilnim telefonom.

Prvi telefoni koji će imati vivo V1 čip biće iz serije X70 na kojoj će raditi i ZEISS kompanija.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA