BESPLATAN VODIČ KORAK PO KORAK: Kako trgovati cenom akcija proizvođača vakcina iz svoje kuće | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BESPLATAN VODIČ KORAK PO KORAK: Kako trgovati cenom akcija proizvođača vakcina iz svoje kuće

Ovogodišnja cena akcija jedne od kompanija koja proizvodi vakcine skočila je preko 300%.

  Izvor: Tanjug/AP Photo/Liam McBurney/Pool

Postoji privredni sektor koji je vrlo dobro prošao tokom tekuće pandemije, a to su farmaceutske kuće koje su proizvođači odobrenih vakcina.

Akcije kompanija Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson su osetno porasle u proteklom periodu.

Možda će vas zanimati

Investiciono društvo KapitalRS iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom akcija ovih farmaceutskih kompanija (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič Kako trgovati cenom akcija farmaceutskih kompanija.

Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija farmaceutskih kompanija” preuzmite ovde.

U uslovima kad svetske vlade sve više vrše pritisak na ljude u svrhu vakcinacije, pojavila se nova kompanija u ovom sektoru - američka farmaceutska kompanija Novavax, koja još uvek nije uspela da izađe iz senke velikih farmaceutskih kompanija koje dominiraju ovom industrijom.

Čini se da će se to promeniti s Novavax-ovom vakcinom protiv Covid-a, čija efikasnost iznosi oko 90%, što je blizu onih koje proizvode Pfizer i Moderna.

Novavax zaostaje za Pfizer-om i Moderna-om u dobijanju odobrenja i predstavljanja i nastupa na tržištu, ali kompanija veruje da postoji veliki prostor za vakcinu koja je jedna od najefikasnijih. Nije bazirana na novoj mRNA tehnologiji koja brine neke od sumnjičavih koji se nisu vakcinisali. Novavax je trenutno na putu da dobije rezultate svoje završne faze i prezentuje ih regulatorima na odobrenje. S druge strane, neke kompanije rade i na leku protiv Covid-a što nije vetar u leđa ovim nastojanjima.

Kompanija je 24. septembra najavila da je podnela zahtev za hitno odobrenje svoje vakcine. To je dovelo do velikog rasta cene akcije, od skoro 12%. Investitori se nadaju da će, kako kompanija prolazi kroz isti proces kao i Moderna, ponoviti iznenađujuće rezultate Moderna-e. Ovogodišnja cena akcija Moderna kompanije skočila je inače preko 300%.

Novavax-ova cena akcija već je ove godine porasla preko 100%. Međutim, nisu samo investitori ti koji veruju u kompaniju, uprkos činjenici da još nije dobijeno odobrenje. Japan je već pristao da kupi 150 miliona doza. Vreme će pokazati hoće li Novavax uspeti da ponovi uspeh kompanije Moderna.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija farmaceutskih kompanija” preuzmite ovde.

Izvori: Reuters, Marketwatch

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA