Neverovatno!

NAJLAKŠI NAČIN DA SE IZGUBE TRI MILIONA DOLARA: Tražio 48 miliona, a dobio manje 280 dolara!

Kratka tužna priča o NFT gluposti…

Monkey Art NFT
Izvor: SmartLife / OpenSea

Prva objava Džeka Dorsija na društvenoj mreži Twitter iz 2006. godine jedan je od najpoznatijih komada digitalne umetnosti, koji je popularizovala NFT groznica.

Takođe, taj tvit je i jedan od najskupljih prodatih NFT-ova do sada.

Možda će vas zanimati

Inicijalno je prodat za dva i po, a od prošle godine je u vlasništvu izvesnog Indijca Sina Estavija koji je za ovaj NFT izdvojio 2,9 miliona dolara.

Uvaženi biznismen je, nakon što je odležao devet meseci u iranskom zatvoru zbog “remećenja ekonomskog sistema”, odlučio da svoju investiciju naplati.

Njegova aukcija prodaje tvita, koji je on kupio za gotovo tri miliona dolara, je startovala sredinom marta i Sin nije bio naročito skroman - tražio je 48 miliona dolara uz obećanje da će, ukoliko zaključi prodaju po toj ceni, polovinu iznosa donirati u dobrotvorne svrhe.

Ponude su krenule da pljušte, s tim što su bile za nijansu niže od traženog. Prva je iznosila 0,0019 Ethereum-a (što je tek oko šest dolara), da bi one kasnije, do zatvaranja dobacile čak do 0,09 ETH (odnosno jedva oko 280 dolara).

Pokretač je naknadno izjavio da bi prodaju razmotrio i van aukcije, ukoliko je ponuda dovoljno dobra. Nova akcija je u toku, a za sada je najbolja ponuda skoro 13 hiljada dolara, što je skoro 13 hiljada dolara više od prave vrednosti ovog NFT-a.

Da podsetimo, NFT tj. Non-Fungible (nezamenjivi) token je upravo to - jedinstven i ne može se zameniti nekim drugim

Deluje da za ovaj posrnuli svet, ipak, ima nade. OpenSea, najpopularnija stranica za razmenu i kupovinu NFT-a je u martu zabeležila pad prodaje za 50 procenata. U odnosu na januar, kad je tržište bilo teško pet milijardi, sada je 2,5, što je 2,5 milijardi dolara više nego što zaista vredi.

Uostalom, pročitajte još jednu našu vrlo jasnu i nimalo tužnu, više realnu priču o tome kako NFT koncept nema nikakvog smisla… I, onda recite da vas niko nije upozorio!