Podneta tužba protiv poznatih ličnosti zbog promovisanja NFT-ova | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podneta tužba protiv poznatih ličnosti zbog promovisanja NFT-ova

Autor Ilija Baošić

Bored Ape Yacht Club, najpoznatija kolekcija nezamenjivih tokena (NFT), predmet je grupne tužbe protiv kompanije Yuga Labs zbog tvrdnji da je tajno plaćala slavnim ličnostima da promovišu ovu kolekciju i na taj način veštački podigla cenu digitalne imovine.

 Poznate ličnosti tužba zbog Bored Ape Yacht Club NFT Izvor: YouTube / The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Adonis Ril i Adam Tičer podneli su tužbu okružnom sudu u Kaliforniji, u kojoj optužuju kompaniju Yuga Labs za zaveru u kojoj su veoma uticajne ličnosti diskretno plaćane da promovišu Bored Ape Yacht Club NFT kolekciju, veštački podižući cene iste. Tvrdi se da ni kompanija, a ni poznate ličnosti nisu prijavile navodna plaćanja.

"Promotivna kampanja optuženih je bila izuzetno uspešna, generišući milijarde dolara u prodaji i preprodaji", kažu advokati podnosilaca tužbe. "Ni u jednom momentu niko od optuženih nije prijavio ove hartije od vrednosti Komisiji za hartije od vrednosti".

Poznate ličnosti navedene u tužbi su Džastin Biber, Snup Dog, Serena Vilijams, Madona, Vikend, Kevin Hart, DJ Kaled, Gvinet Paltrou, Paris Hilton, Džimi Falon i Stef Kari. U tužbi je takođe pomenut muzički menadžer Gaj Oseri, jedan od partnera kompanije Yuga Labs.

Takođe se navodi da je platforma MoonPay učestvovala u zaveri. Ova platforma služi da pomogne bogatima i poznatima da kupe NFT bez potrebe da naprave novčanik, kupe kripto, pa zatim preuzmu vlasništvo nad tokenom.

"Kompanija i Oseri su koristili njihove veze sa MoonPay platformom i njenom uslugom kao način da kompenzuju promotere Bored Ape Yacht Club NFT-ove, a da o tome ne obaveste investitore", navodi se u tužbi.

U tužbi se navodi da je Džimi Falon nazvao MoonPay"PayPal-om za kripto" u jednoj od svojih emisija prošlog novembra, a takođe se spominje i epizoda u kojoj je zajedno sa Paris Hilton razgovarao o Bored Ape Yacht Club kolekciji NFT-ova.

Tužba zahteva od optuženih da isplate 5 miliona dolara podnosiocima iste, kao i svima drugima koji su se našli u sličnoj situaciji.

Ipak, deluje da je zakon na strani kompanije Yuga Labs. Federalni sudija je odbacio sličnu tužbu u kojoj se pominju Kim Kardašijan i Flojd Mejveder, a koja se tiče EthereumMax valute, tvrdeći da se od investitora očekuje da postupaju razumno pre nego što zasnuju svoje opklade na aktuelnim trendovima, ali je Kim Kardašijan kažnjena sa 1,26 miliona dolara.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA