Zašto su akcije kompanije AMD naglo skočile | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto su akcije kompanije AMD naglo skočile

Unosno tržište veštačke inteligencije i nedavno fokusiranje ostalih kompanija na njega daju najveći podsticaj.

 AMD akcije skočile za 87 odsto Izvor: SmartLife / KapitalRS

Iako je fokus poslednjih nedelja bio na povećanju tržišne kapitalizacije Nvidije na 1 milijardu dolara, vrednost konkurentskog proizvođača čipova, kompanije AMD, takođe je naglo porasla. Cena akcija AMD-a ove je godine porasla za 87% i dostigla šesnaestomesečni maksimum.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija AMD-a putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija". Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

Proizvođač čipova poznat je mnogim vlasnicima računara ili laptopova, budući da se kompanija već godinama bori sa Nvidijom i Intelom za prvo mesto u proizvodnji CPU-a i grafičkih kartica.

Kompanija je nedavno objavila pozitivne rezultate zarade, rekavši da očekuje rast u segmentu računara i servera, istovremeno naglašavajući da je usredsređena na razvoj svojih AI čipova. Unosno tržište veštačke inteligencije i nedavno fokusiranje ostalih kompanija na njega daju najveći podsticaj.

Osim toga, AMD je sklopio saradnju sa Microsoftom na razvoju čipova veštačke inteligencije koje će koristiti za razvoj svoje AI infrastrukture. Ovo i slična planirana partnerstva sa drugim tehnološkim kompanijama zadržavaju poziciju AMD-a kao velikog dobavljača čipova.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

13. juna kompanija je isplanirala događaj veštačke inteligencije na kojem se očekuje da će predstaviti svoju strategiju rasta, razgovarati o novim proizvodima i posebno govoriti o tome kako će veštačka inteligencija uticati na profitabilnost kompanije.

Izvori: MarketWatch, Fierce Electronics, CNBC, MT4 platforma

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA