Kompaniji NVIDIA pošlo za rukom ono što nikome nije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompaniji NVIDIA pošlo za rukom ono što nikome nije

Mnogi analitičari veruju da će razvoj veštačke inteligencije napraviti revoluciju u IT industriji.

 Nvidia Izvor: SmartLife / KapitalRS

NVIDIA je 24. maja objavila odlične rezultate poslovanja, nadmašivši očekivanja zarade i prihoda od prodaje. Kompanija je saopštila kako potražnja za čipovima veštačke inteligencije i dalje raste. Kad su se tržišta sledećeg dana zatvorila, akcije kompanije skočile su za 24,4%, što predstavlja oko 184 milijarde dolara povećanja vrednosti kompanije u samo jednom danu, što je najveći jednodnevni rast bilo koje američke akcije.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija NVIDIA-e putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija". Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija" preuzmite ovde.

NVIDIA sada ima vrednost od oko 939 milijardi dolara – blizu je da postane prva kompanija za proizvodnju čipova vredna 1 bilion dolara, i sada se pridružila divovskim kompanijama kao što su Apple, Microsoft i Tesla kao najbolje ocenjene kompanije.

Izvršni direktor kompanije, Jensen Huang, rekao je da će postojeća oprema u centrima podataka, vredna oko 1 bilion dolara, biti zamenjena AI čipovima, što će omogućiti kompaniji da u potpunosti zadovolji potražnju. Mnogi analitičari veruju da će razvoj veštačke inteligencije napraviti revoluciju u IT industriji i imati značajan uticaj na napredak čovečanstva.

Investicione banke, nakon što su shvatile da će cena kompanije verovatno porasti, odmah su promenile svoje ciljne cene u roku od nekoliko sati od rezultata. JP Morgan je udvostručio ciljnu cenu sa 250 na 500 dolara, a Barclays je takođe povećao ciljnu cenu na 500 dolara. Ove godine, NVIDIA je skočila za 159,9%, ali mnogi investitori veruju da je to samo početak za ovu kompaniju.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvori: Reuters, Al Jazeera, MarketWatch

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA