LG proizvodi više neće izgledati isto | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LG proizvodi više neće izgledati isto

Novim logotipom brenda, kompanija LG želi kontinuiranu aktivnu komunikaciju, bez obzira na generacije i lokacije svojih potrošača

 Kompanija LG promenila logo, ima novi brend identitet Izvor: LG

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi pravac i vizualni identitet brenda koji će bolje oslikati LG "Život je lep" (Life’s good) vrednosti sa podmlađenim i dinamičnijim izgledom, koji će se pojaviti na svim fizičkim i digitalnim platformama gde LG komunicira sa kupcima.

U novim Smernicama Brend Komunikacije, koje su poslate svim zaposlenima u kompaniji LG, izneta je nova vizija brenda namenjenog svima, bez obzira na godine, uključujući i "generaciju Z", kako bi se LG postavio kao kultni brend. U novim smernicama, ponavljaju se osnovne vrednosti kompanije LG kao što su "Korisničko iskustvo bez kompromisa", "Inovacija usmerena na ljude" i "Toplina koja mami osmehe".

Slogan brenda, Life’s Good, prenosi poruku da kompanija omogućava svojim korisnicima da uživaju u kvalitetnijem životu i prepuste se dragocenim trenucima korišćenjem LG proizvoda, usluga i komunikacija. Kompanija LG je, vodeći se logikom brenda, imala misiju da inovacijama učini život boljim, doprinoseći tako oblikovanju koncepta boljeg života i budućnosti planete.

Novi pravac brenda sastoji se od rekonstrukcije vizuelnog identiteta LG-a i originalne interpretacije topline i osećaja zajedništva po kojima je LG poznat. Kompanija ima za cilj da unapredi interakciju sa kupcima kroz novi vizuelni identitet kojeg odlikuju vitalnost i interaktivni elementi, dajući novo značenje prepoznatljivom LG simbolu.

U digitalnom prostoru, simbol kompanije će oživeti i iznenaditi kupce novom dimenzijom izražajnosti. Simbol brenda, sastavljen od slova "L" i "G", može da izvede osam jedinstvenih pokreta, uključujući klimanje, okretanje i namigivanje. Sa novim pokretima, LG simbol može da pozdravi kupce prijateljskim osmehom ili da duhovito igra uz pozadinsku muziku na digitalnim platformama.

Pored prepoznatljive crvene boje, kompanija će koristiti energičniju LG Active Red boju u svim komunikacijama sa kupcima. Predstavljeni su različiti gradivni elementi ove boje koji se mogu primeniti u skladu sa jedinstvenim karakteristikama svakog proizvoda ili usluge.

Kompanija LG je dizajnirala i novi font za slogan Life's Good, koji će se češće koristiti na pakovanju proizvoda. U fontove su pametno integrisani različiti oblici inspirisani brojnim LG proizvodima.

"Jaka i dosledna strategija brenda nam omogućava da bolje komuniciramo naše vrednosti i jedinstven identitet koji harmonično spaja inovaciju sa toplinom", rekao je Vilijam Čo, izvršni direktor kompanije LG Electronics. "Implementirajući novu strategiju brenda, LG ima za cilj da postane ikonski brend koji pravi pozitivnu razliku u životima kupaca, bez obzira na njihove generacije i lokacije", zaključio je Čo.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA