OPENSIGNAL IZVEŠTAJ ZA SRBIJU: Jedna mobilna mreža ima najbolji internet kod nas | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPENSIGNAL IZVEŠTAJ ZA SRBIJU: Jedna mobilna mreža ima najbolji internet kod nas

Najmlađa mreža iz “velike trojke“ odnela je pobedu u šest od osam merenih kategorija.

  Izvor: SmartLife / Nokia

OpenSignal je tokom marta i aprila ove godine završio svoj nezavisni globalni izveštaj o iskustvu korisnika mobilnog interneta, među kojima su i korisnici u Srbiji.

Ova kompanija rezultate je predstavila zaključno sa februarom tekuće godine, a merenja su počela u oktobru 2021. godine i standardizovana su na svim teritorijama koje OpenSignal pokriva.

Možda će vas zanimati

Prema ovom Izveštaju o iskustvu korišćenja mobilnih mreža u Srbiji, A1 mreža beleži najbolje rezultate u šest od ukupno osam kategorija prema kojima se meri nivo zadovoljstva korisnika pri upotrebi mobilnog interneta (sve kategorije date su u našoj galeriji slika sa jasnim pokazateljima sva tri najveća domaća operatora - A1, mts i Yettel).

U tri kategorije A1 Srbija odnosi samostalnu pobedu, dok je u još tri zajednički pobednik i deli prvo mesto sa bar još jednim operatorom.

Mreža A1 beleži najbolje rezultate u kategorijama: brzina download-a, dostupnost 4G mreže i video iskustvo, dok prvo mesto deli u kategorijama: iskustvo pri korišćenju glasovnih aplikacija, video igara i brzina upload-a.

Takođe, prema nedavno objavljenom RATEL-ovom izveštaju za prvi kvartal 2022. godine, A1 je i zvanično mobilna mreža u koju prelazi najveći broj korisnika mobilne telefonije u Srbiji, kao i tokom čitave 2021. godine.

Telekom Srbija tj. mts i Yettel zabeležile su pad broja korisnika, dok su A1 Srbija i Globaltel zabeležili porast njihovog broja. Ukupno je tokom prva tri meseca bilo 130.000 mobilnih pretplatnika manje u našoj zemlji.

Kako ste vi zadovoljni internetom svoje mreže?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 15

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivica

Imam A1 mrežu. Katastrofa. A ni ostali nisu bolji. Izgleda da je moja lokacija van teritorije Srbije (Subotica predgradje)

Saša

Korisnik sam mreže A1 već 12 godina, ali takođe sam korisnik Globaltela veće 2 godine. Mogu reći da samo čekam da mi istekne ugovor u A1 i onda prelazima na pripejd, jer Globaltel ima najbolju ponudu za najmanje novca i najbolji internet i što se tiče brzine, ali i količine GB za najmanje novca.

Miodrag

@Saša Dobro je sto si nepristrasan. Genije, Globaltel koristi A1 mrezu.