HUAWEI SE FOKUSIRA NA SOFTVER: Borba protiv američkih sankcija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HUAWEI SE FOKUSIRA NA SOFTVER: Borba protiv američkih sankcija

Umesto da se bori protiv sankcija Huawei će se fokusirati na softver i nastaviti da raste u novom smeru koji amerika ne može da kontroliše.

 Huawei logo MWC 2019.jpeg Izvor: SmartLife / Huawei

Prema internom dopisu do kojeg je došao Reuters, CEO kompanije je svom menadžmentu naložio da kompanija treba da krene novim smerom i da se umesto na hardver fokusira na softver. Ovo je polje koje omogućava nezavisnost i autonomiju, a što je najbolje, van domašaja je Amerike, posebno nakon što novi američki predsednik nije dao nikakve naznake da će ukinuti Trampove sankcije.

Iako će trebati dosta vremena dok Huawei ne počne da pravi hardver nove generacije ispod rampe američkih sankcija, prelazak na razvoj softverskih ekosistema je sasvim logičan korak. Tu pre svega mislimo na HarmonyOS, Mindspore (AI cloud) i druga rešenja iz portfolija ove kompanije.

Možda će vas zanimati

Ideja osnivača kompanije Huawei, Rena Žangfeija je da se fokusiraju na softver otvorenog koda kao novi poslovni model. On je takođe naveo da se njihova platforma za poslovnu komunikaciju Welink oslanja na tradicionalno softversko licenciranje koje nije adekvatno za cloud računare i inferiorno rešenje u poređenju sa onim što nudi konkurentska kompanija Alibaba.

Ako ne možemo mi kod njih, ne mogu ni oni kod nas

Ren je takođe naveo da Huawei prvo treba da ojača svoju poziciju u matičnoj zemlji, kako bi imala osnovu za širenje van Kine. Za sada ideja širenja obuhvata Evropu, Azija-Pacifik region i Afriku, a Amerika će zavisiti isključivo od kompatibilnosti novih standarda, što ne isključuje potpuni zaobilazak tog tržišta.

Možda će vas zanimati

Predstavnik Huawei borda direktora Erik Ksu je prošlog meseca izjavio da će kompanija uložiti milijardu dolara u „poslovanje inteligentne vožnje“. Paralelno, Huawei je najavio partnerstvo sa državnim proizvođačem automobila, kompanijom Chongqing Changan Automobile kojima će raditi dizajn i razvoj poluprovodnika koje će njihovi automobili koristiti. Sve to nakon predstavljanja električnih vozila zajedno sa grupacijom BAIC na Auto Shaghai sajmu ove godine.

Naravno, sa razvojem HarmonyOS-a Huawei ima jaku osnovu za svoje pametne telefone koji i dalje čine jednu od osnova poslovanja ove kompanije, a HarmonyOS možemo očekivati i na IoT uređajima i pametnim televizorima veoma brzo.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA