AMERIKANCI UKIDAJU SANKCIJE KOMPANIJI XIAOMI: Zvanično nisu više na "crnoj listi" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIKANCI UKIDAJU SANKCIJE KOMPANIJI XIAOMI: Zvanično nisu više na "crnoj listi"

Iako je ova zabrana bila privremeno ukinuta nakon što je Xiaomi podneo tužbu protiv Vlade SAD zbog neistinitih optužbi, obe strane spora su se dogovorile da se parnica završi i zabrana ukine.

  Izvor: MONDO / Xiaomi

Za razliku od kompanija Huawei i ZTE, Xiaomi može da nastavi poslovanje i da prima investicije od strane američkih kompanija, odlučeno je na sudu, i postalo dostupno javnosti u zvaničnim dokumentima. Nakon što se kompanija Xiaomi našla na "crnoj listi" Trampove administracije zbog navoda da Xiaomi deli informacije sa svojih uređaja sa kineskom vladom.

Prvo je u martu mesecu okružni sudija privremeno ukinuo zabranu kako bi sprečio nepopravljivu štetu ovoj kompaniji, da bi danas zvanični sudski dokumenti potvrdili da su obe strane u Xiaomi parnici našle zajednički jezik. Konačna i zvanična odluka će biti doneta 20. maja, a u međuvremenu će i američka vlada i Xiaomi izneti po još jedan predlog sporazuma, piše Bloomberg.

Crna lista

Dve nedelje nakon što je Trampova administracija stavila Xiaomi na "crnu listu" jer su sumnjali da deo kompanije kontroliše kineska vojska, ova kompanija je podnela tužbu. U tužbi se navodi da dva vlasnika poseduju 75% vlasničke strukture kompanije, zajedno sa glasačkim pravima, te da nema nikakvih vojnih veza u vlasništvu kompanije. U tužbi je takođe naglašeno i da su pored dva osnivača, tri najistaknutija vlasnika deonica upravo kompanije iz SAD, uključujući Qualcomm.

Možda će vas zanimati

Xiaomi pored pametnih telefona pravi električne skutere, robote usisivače, televizore, nosive uređaje i još mnogo drugih proizvoda

Za sada nije bilo zvaničnih izjava Pentagona, Kine ni kompanije Xiaomi, ali to ne znači da ne treba da ih očekujemo vrlo brzo.

Ovo bi takođe mogli da ima pozitivan uticaj na deonice kompanije Xiaomi, koje su danas porasle za 6,7% i od kojih se vrlo verovatno očekuje novi rast ubrzo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA