HRVATSKA KOMPANIJA RIMAC PREDSTAVILA KAMPUS: Igraonica, livada sa životinjama, sportski centar, muzej i još mnogo toga | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA KOMPANIJA RIMAC PREDSTAVILA KAMPUS: Igraonica, livada sa životinjama, sportski centar, muzej i još mnogo toga

U ovaj projekat je uloženo više od 200 miliona evra, a biće gotov do 2023. godine.

  Izvor: SMARTLife / Rimac-automobili

Proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih delova za električne automobile, Rimac Automobili, predstavio je projekat svoje nove tehnološke napredne baze, koja uključuje testnu stazu, muzeje, kapacitete za smeštaj i još mnogo toga.

U saopštenju za javnost, Rimac Automobili su nastali sa vizijom stvaranja uzbudljivih električnih automobila i pogonskih sistema za električna vozila.

Možda će vas zanimati:

U samo deset godina, prerasli su projekat iz garaže u kompaniju koja zapošljava već 1.000 ljudi. Ta kompanija danas razvija i proizvodi sopstvene automobile i tehnologiju, kao i sisteme elektropogona za brojne svetske proizvođače automobila. Oni su danas jedna od retkih istaknutih kompanija u usponu u ovoj industriji, a koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti!

Svi zaposleni na jednoj unikatnoj lokaciji

Skladno svom statusu strateškog partnera velikim kompanijama, kao što su Hyundai, Kia i Porsche, Rimac sada želi da okupi sve svoje radnike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji. Upečatljiv kompleks, iza čijeg dizajna stoji poznata arhitektonska kancelarija 3LHD, objediniće sve Rimac vrednosti, ističe Index.

"Želja nam je stvoriti prostor koji najbolje odražava naš brend i naše ambicije. Sarađujemo s vodećim svetskim arhitektima kako bismo izgradili kampus koji se uklapa u prirodne lepote Hrvatske, a istovremeno objedinjuje svaki aspekt Rimac Automobila" - ističe Mate Rimac.

Novi kompleks biće baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućiće kompaniji da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sistema za brojne globalne automobilske kompanije.

Završetak gradnje do 2023. godine

Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlene iz celog sveta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina dostignuti oko 100.000 m². Očekuje se da će biti završena do 2023. godine. Izgled i utisak koji ostavlja novi kompleks rezultat su dugotrajnog promišljanja.

Mate Rimac je želio da novo sedište njegove kompanije objedinjuje ne samo karakter brenda već i karakter radnika. Prostori su dizajnirani da bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodatnim elementima zabave. Istovremeno, u skladu statusa kompanije kao tehnološkog predvodnika, biće modernija, osvetljenija i nadahnuta prirodnim okruženjem.

Kako će izgledati

Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gde su postavljene visoke ograde kako bi se održao nivo tajnosti, Rimac Kampus će biti otvoren za javnost, dok će postojati i interakcija sa gostima a ista je poželjna i dobrodošla. Dizajn glavne zgrade se fokusira na to kako će se četiri ključne skupine ulaziti i kretati po lokaciji. Na primer, radnici će prirodno težiti tome da što brže dođu do svojih radnih mesta, dok će na drugom kraju posetioci verovatno želeti da što duže uživaju u celoukupnom ambijentu i u impresivnim zajedničkim prostorima, prenosi Index.

U skladu sa fokusom brenda na upečatljiv dizajn, inovacije i održivost, novi kompleks će posedovati i puno pametnih i jedinstvenih opcija. Među njima su "urbana močvara", livade, kao i vrt na krovu restorana. Posetioci će moći da uživaju u smeštaju koji neće nalikovati na klasičan hotelski smeštaj, već je predviđen niz pojedinačnih "kapsula" koje će se stopiti sa šumskim okruženjem.

Rimac Automobil će omogućiti svim posetiocima da urone u potpuno iskustvo uzbudljivih automobila! Između ostalog, potencijalni kupci će moći u posebnoj konfiguracijskoj sobi pregledati i izabrati specifikaciju svog Rimac vozila, dok će tu biti muzej i bar. U sklopu obilaska lokacije posetioci će imati priliku da vide i samu proizvodnju ovih vozila. 

Igraonica, teretana, sportski centar, vrtić, livada sa životinjama...

Kako ističe sama ta kompanija, jedna od ključnih vrednosti je dobrobit i edukacija zaposlenih. Zbog toga su planirani igraonica, teretana, sportski centar, restoran, pa čak i vrtić uz koji ide i livada s domaćim životinjama. U skladu s orijentacijom na održivost, predviđena je i proizvodnja organske hrane na licu mesta, kao i obilje zelenila za uživanje i radnika i gostiju.

Na ovom kampusu će se nalaziti konferencijska dvorana, prostorije za edukaciju, a sa obzirom da ova kompanija ima želju da se još više razvija, ceo projekat je napravljen tako da se ovaj kampus može proširiti, pritom da ne izgubi prirodno okruženje! Nova lokacija može da primi više od 2.500 radnika, zbog čega je podeljena na dva različita sektora. Prva zgrada je sedište kompanije, u njoj će se nalaziti i kancelarije Greyp-a, to je kompanija koja proizvodi električne bicikle, nju je isto osnovao Mate Rimac.

"Prioritet projekta je stvoriti najbolje moguće radno okruženje za naše zaposlene, te omogućiti posetiocima i široj javnosti da uživaju u prostoru i da se druže sa radnicima Rimac Automobila. Kampus je naša odskočna daska za planirani rast u sledećoj deceniji i nakon toga, jer nas ojačava kao proizvođača hiperautomobila i Tier 1 dobavljača komponenti elektropogana i delova vozila za velike proizvođače automobila" - zaključio je Mate Rimac.

Ovaj projekat je ogroman, baš kao što su ambicije kompanije Rimac Automobila. Zato ne čudi da je ovaj kampus jedan od najvećih građevina ove vrste u Evropi i to ne samo u automobilskoj industriji. Predviđena finansijska ulaganja u projekat premašuju 200 miliona evra, dok se početak izgradnje na novoj lokaciji očekuje do kraja godine. Planirano je da do 2023. godine taj projekat bude završen.  

U našoj galeriji pogledajte kako će izgledati ovaj kampus, a u komentarima napišite vaše utiske!

Rimac kampus
Izvor: RimacAutomobili

Rimac Kampus 2
Izvor: RimacAutomobili

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA