Luvr oživljava Mona Lizu, zavirite iza stakla! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luvr oživljava Mona Lizu, zavirite iza stakla! (FOTO)

Luvr slavi 500 godina od Leonardove smrti spektakularnom izložbom u virtuelnoj realnosti, u kojoj ćemo moći da priđemo Mona Lizi. Rezervišite karte na vreme!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kako bi obeležio 500. godišnjicu smrti Leonarda da Vinčija u Francuskoj, Luvr priprema uticajnu retrospektivu da Vinčijeve umetničke karijere, koja će biti otvorena za javnost 24. oktobra 2019. i trajaće do 24. februara 2020. godine. Kao deo ove značajne izložbe, Luvr će predstaviti prvu virtuelnu realnosti (VR), u partnerstvu sa HTC VIVE Arts, koji će oživeti priču Mona Lize, da Vinčijevog najpoznatijeg remek-dela, na HTC VIVE uređaju.

Mona Liza: Iza stakla (Mona Lisa: Beyond the Glass) pružiće mogućnost posetiocima da ostvare interakciju sa slikom u virtuelnom prostoru. Gledaoci će imati retku priliku da “urone“ u najpoznatiju sliku na svetu, da zakorače iza stakla kako bi pristupili intrigantnom portretu izbliza, na potpuno nov, transformativan način.

Pročitajte i ovo: KAPITALNO DELO - Biografija da Vinčija (za 2.000 RSD)

Kroz izložbu Mona Liza: Iza stakla, posetioci će biti u mogućnosti da otkriju detalje skrivene od golog oka u jednom od najpopularnijih umetničkih dela. Kroz kombinaciju novih naučnih istraživanja, koja su otkrila tehnike, koje je umetnik koristio kako bi napravio ovo umetničko delo, kao i dodatnih informacija o identitetu modela sa slike, učesnici će dobiti intiman pogled na sliku, koja je bila predmet fascinacije i intrige tokom generacija.

Napravljeno kroz blisku saradnju sa Luvrovim vlastitim kuratorskim timom za neprikosnovenu retrospektivu umetnika, ovo kreativno virtuelno iskustvo omogućiće publici širom sveta da dobije nova saznanja o Mona Lizi. VR iskustvo će takođe biti dostupno i kao kućna verzija HTC-ove digitalne usluge pretplate, VIVEPORT, uz druge VR platforme na mreži, omogućavajući ljubiteljima umetnosti širom sveta da pristupe Mona Lizi: Iza stakla

Mona Liza: Iza stakla će oslikavati sopstvenu revolucionarnu praksu Leonarda da Vinčija kao istinskog renesansnog erudite, koji se bavio naukom, inženjerstvom, arhitekturom i umetnošću. Ovo iskustvo virtuelne realnosti odaće priznanje umetniku, koji je usvajao inovacije tokom svoje cele uticajne karijere širokog spektra i proslaviće da Vinčijevo trajno nasleđe jednog od najvećih slikara u istoriji.

Ukoliko na jesen ili u zimu planirate da posetite Grad svetlosti trebalo bi da znate da se karte već rezervišu onlajn, putem sajta za zakazivanje VR Mona Liza termina, koji su neophodni i vlasnicima besplatnih karata za muzej. Ova izložba ulazi u standardnu dnevnu kartu muzeja, koja je trenutno 17 evra.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA