NAPRAVITE SVOJU PRVU IGRU: Podršku vam pružaju tvorci Fortnite igre i 3Lateral kompanije - BESPLATNO! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE SVOJU PRVU IGRU: Podršku vam pružaju tvorci Fortnite igre i 3Lateral kompanije - BESPLATNO!

Ako vidite sebe kao programera video igara - prijavite se do 12. novembra, a broj polaznika nije ograničen niti je važno odakle ste!

 bootcamp---gamedev-bootcamp---facebook-cover-photo-3 (2).jpg Izvor: SmartLife / Nordeus

Nordeus fondacija pokreće novi onlajn besplatni obrazovni program, Game Dev Bootcamp za sve mlade ljude širom Srbije zainteresovane da savladaju tehnički razvoj igre uz podršku stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Prijave traju do 12. novembra putem sajta Nordeus Hub-a.

Možda će vas zanimati

Intenzivni četvoronedeljni onlajn program uz sjajne mentore i predavače iz industrije video-igara trajaće od 15. novembra do 10. decembra 2021. godine.

Ovo je i jedinstvena prilika za polaznike da uče od stručnjaka koji dolaze iz kompanija Epic Games, najpoznatije po globalnoj hit igri Fortnite i 3Lateral, originalno domaće kompanije koja je pionir i inovator u oblasti kreiranja realističnih digitalnih ljudi.

U Nordeus fondaciji verujemo u učenje kroz iskustvo i kreativni rad. Tako, sve što nauče, polaznici programa primeniće u pravljenju svoje igre kojom će obogatiti portfolio. Zahvaljujući tehnologiji i tome da program organizujemo onlajn, nemamo ograničenje ni za broj polaznika niti odakle dolaze. Želimo da omogućimo što većem broju mladih iz cele Srbije da se prijave i prave svoje prve igre sa nama”, ističe Miloš Đuričanin, direktor strategije Nordeus fondacije .

Nakon uspeha prethodnog programa, kroz koji su najbolji polaznici timski stvarali svoje igre o Tesli i Pupinu, i koje su prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike, ovaj program Nordeus fondacije, pokriva razvoj igara sa tehničke strane i fokusiran je na individualni rad. Uz podršku vrhunskih stručnjaka polaznici će nakon četiri nedelje imati priliku da naprave svoju prvu FPS (first person shooter) igru.

Kome je namenjen, kako izgleda Game Dev Bootcamp

Game Dev Bootcamp namenjen je svima koji već imaju osnovno znanje Unreal Engine-a i programskog jezika C++, i žele da naprave svoju prvu igru. Program je prilagođen i mladima koji su zaposleni, pa su predavanja i radionice radnim danima od 18 časova.

Poželjno je i znanje engleskog jezika jer deo predavanja drže stručnjaci iz inostranstva.

Na nedeljnom nivou organizovane su dve radionice i jedno predavanje. Radionice su namenjene radu sa mentorom programa i tokom njih se postepeno prolazi kroz proces razvoja igre. Između radionica planiran je samostalni praktični rad kako bi se podeljeno znanje primenilo u radi na igrama. Predavanja drže stručnjaci za Unreal Engine koji pokrivaju različite korake u sklopu jedne oblasti u engine-u, sa ciljem da doprinesu razvoju igara polaznika programa.

Mentor i predavači vrhunski stručnjaci

Mentor koji će sve vreme vreme biti uz polaznike i pratiti njihov napredak je Ivan Koroknai iz Phobos Studija. Uloga mentora je da kroz praktičan rad vodi polaznike kroz proces razvoja igara, prikazuje na licu mesta kako se koja tehnika izvodi i primenjuje u engine-u, detaljno objašnjava oblasti i principe korišćenja alata u Unreal-u kroz praktične primere i tu je za konsultacije kada su potrebne.

Ivan je i sam bio polaznik Booster-a, inkubatorskog programa Nordeus Hub-a, gde je uvideo značaj mentorstva i podrške u razvoju proizvoda, pa ovu priliku koristi da prenese svoje znanje i dugogodišnje iskustvo i podstakne neke nove mlade talente da naprave svoje igre.

Kroz svaki ovakav program, gejming industrija, pokazuje kako udruženo pruža podršku mladim talentima i zajedno raste. Vrhunski stručnjaci, predavači, koji će ovaj put deliti svoje znanje i iskustvo su:

  • Luis Cataldi, glavni gejm artista, direktor za edukaciju i obrazovne resurse, i vodeći stručnjak za učenje Unreal Engine-a - Epic Games
  • Arran Langmead, tehnički artista i menadžer za odnose sa programerima - Epic Games
  • Galen Davis, producent i senior stručnjak za učenje Unreal Engine-a - Epic Games
  • Adam Kovač, specijalista za rešenja - 3Lateral
  • Darko Subotin, asistent na Fakultetu dramskih umetnosti, Univerziteta u Beogradu i jedan od autorizovanih predavača za rad u Unreal Engine-u u Srbiji

Kako se prijaviti za edukaciju

Više informacija o besplatnom obrazovnom programu Nordeus fondacije i forma za prijavu mogu se pronaći na sajtu Nordeus Hub-a.

Svi zainteresovani se do 12. novembra mogu prijaviti da pohađaju obrazovni program koji traje od 15. novembra do 10. decembra. Nakon četiri nedelje rada, svaki polaznik biće ponosni vlasnik svoje FPS igre.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jehovin

A sta je sa nama, koji godinama radimo u Unity Engine-u.. Nista hmm ?

Neko iz Mase

@Jehovin Pa, niko te ne sprečava da se prijaviš, ne piše nigde da se ne sme :)

Jehovin

@Jehovin Nigde ne pise, ali.. kada vidim UE i don't know what to say...