Cena zlata skočila na osmomesečni maksimum! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cena zlata skočila na osmomesečni maksimum!

Kao što su predviđali stručnjaci, cena zlata je nastavila da raste, i danas je na maksimumu u odnosu na prethodnih osam meseci.

 Cena zlata dostigla maksimum u poslednjih osam meseci Izvor: SmartLife / KapitalRS

Od 3. novembra do danas cena zlata je porasla preko 19%.

Investiciono društvo KapitalRS iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata preko interneta (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremilo je besplatan vodič Kako trgovati cenom zlata online. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom zlata online" preuzmite ovde.

Iako trgovci zlatom znaju da je trenutna nestabilnost tržišta prednost za cenu zlata, sezonska potražnja za zlatom takođe podržava veće cene. Dva glavna događaja za trgovce zlatom su kineska Nova godina, koja počinje 22. januara, i indijska sezona venčanja, koja počinje u decembru, i traje do februara.

Kina je najveći svetski potrošač zlata, a kineska Nova godina je tradicionalno vreme kada mnogi kupuju zlato, te je tada potražnja za zlatom najveća. Indija je drugi najveći potrošač zlata na svetu, a njena sezona venčanja, uključujući festival Divali, beleži ogroman porast potražnje za zlatom, uglavnom za nakitom.

Drugi faktor koji podržava cenu zlata u ovom trenutku je dolar, koji je poslednji put pao nakon što je dostigao vrhunac u septembru prošle godine. Većina analitičara očekuje da će dolar nastaviti da pada ove godine.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom zlata online" preuzmite ovde.

Izvori: Platforma MT4, Goldhub

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Prodao kilo i po, kupio sto metara cera za vikendicu u Lozani i Rolex Master 2 čisto reda radi.

dule

ali zakon ponude i traznje - sada kada mi iskopamo to enormno zlato, cena ce morati da padne!

netacno

NIje porasla vrednost 19%, to je netacna informacija. Pocetkom novembra bio je oko 53 eur gram, a danas je oko 57, to je manje od 10%.