ZDRAVLJE SE ČUVA PAMETNIM NAKITOM: Nije iz Gospodara prstenova, ali štiti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZDRAVLJE SE ČUVA PAMETNIM NAKITOM: Nije iz Gospodara prstenova, ali štiti

Sve se više proizvođača nosivih uređaja sa prostog brojanja koraka i kalorija okreće prikazivanju pojednostavljenih podataka, koje korisnik može da razume.

 Movano prsten Izvor: Smart Life/ Movano

Nosivi uređaji su već duboko zašli u živote korisnika, među njima i pametan nakit, te prstenje koje brine o zdravstvenom stanju.

Dobili smo još jedan prsten u univerzumu pametnih gedžeta, budući da je kompanija Movano najavila svoj proizvod, koji će predstaviti u januaru, na događaju CES 2022.

Možda će vas zanimati

U pitanju je Movano Ring koji je pre svega namenjen onima koji pate od hroničnih oboljenja, a iz kompanije obećavaju da će korisnicima pomoći da prate razvoj bolesti i da bolje razumeju podatke, i to po povoljnoj ceni.

Prsten Movano prikuplja sve standardne podatke – brzinu i broj otkucaja srca, podatke o disanju, nivo kiseonika u krvi, broj pređenih koraka, potrošene kalorije, san, uz jednu razliku – umesto sirovih podataka korisnici će imati analize u kojima se tumači kako njihovo ponašanje utiče na razvoj bolesti.

Tako će vlasnici dobijati različita objašnjenja, na primer kako navike u vežbanju tokom vremena utiču na cikluse sna. Takve informacije su dragocene, posebno onim korisnicima koji već boluju od nekog hroničnog oboljenja i pokušavaju da promene navike kako bi lakše kontrolisali bolest.

Sve više proizvođača nosivih uređaja se sa jednostavnog brojanja koraka i kalorija okreće prikazivanju pojednostavljenih podataka, koje korisnik može da razume. Oura Ring, Whoop i Fitbit već rade tako da korisnicima pružaju informacije o tome u kojoj bi oblasti trebalo više da se potrude, a gde bi trebalo da smanje aktivnosti. Movano ide još dalje, jer želi da smanji broj komplikovanih grafikona koji često zbunjuju, i da umesto njih ponudi podatke koji će korisnicima pomagati da što bolje shvate u kojim su im životnim oblastima potrebne izmene.

Eksperti koji su testirali aplikaciju koja ide uz prsten kažu da tehnologija ne donosi ništa revolucionarno, ali podatke prezentuje na jasniji način nego bilo koji drugi nosivi uređaj koji prati zdravlje korisnika. To bi samo po sebi moglo da bude mala revolucija, budući da je neophodno da se prikupljeni podaci razumeju da bi se u život unela neka promena koja poboljšava zdravstveno stanje.

Najboljih 10
Izvor: Smart Life/ @Top 10 Zone

Movano prsten pored toga ne izgleda loše, pa može da prođe kao bilo koji drugi komad nakita, što znači da može da se nosi u svim prilikama. Drugačiji dizajn na prvi pogled izgleda kao nešto manje važno, ali je ekspertima odavno jasno da korisnici obraćaju pažnju i na takve detalje.

Kompanija je iskrena po pitanju medicinskih ambicija – sigurno je da prvi prsten neće dobiti zeleno svetlo od regulatornih tela, ali se kreatori nadaju da bi to moglo da se promeni s narednim modelima, budući da planiraju dodatne opcije, poput one za merenje nivoa šećera u krvi.

Cena prstena još uvek nije poznata, ali kompanija obećava da će biti povoljna, što znači da bi mogao da košta manje od Oura prstena za koji traže oko 260 evra.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA