KORISTITE SKYPE ZA POSAO? Imate manje od mesec dana da nađete novu aplikaciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORISTITE SKYPE ZA POSAO? Imate manje od mesec dana da nađete novu aplikaciju

Ako ste koristili Skype za posao, Microsoft vam savetuje da pređete na Microsoft Teams pošto se ta usluga gasi!

Kompanija Microsoft je najavila da će Skype za online preduzeća (Business Online) prestati da radi već 31. jula 2021. godine.

Zbog toga Microsoft ohrabruje korisnike te aplikacije da se što pre prebace na Microsoft Teams.

Možda će vas zanimati:

Gigant iz Redmonda je još pre dve godine otkrio da planira da ugasi Skype za online poslove, a sada su korisnici dobili obaveštenja da će se to dogoditi već krajem meseca. I sam Microsoft će pomoći u tranziciji ka Microsoft Teams aplikaciji, već za početak avgusta je najavljena nadogradnja koja će olakšati tranziciju.

Preduzeća, odnosno organizacije koje su zakazale to ažuriranje posle 31. jula će i dalje moći da koriste Skype sve dok se proces ne završi. Iz te kompanije kažu da će postupak "migracije" trajati 24 sata, a jednom kada se ažurira Teams, korisnici će dobiti pristup Teams porukama, sastancima i pozivima, svi novi korisnici će biti dodati u Teams Only režimu, prenosi ZDnet.

Postojaće dve vrste te nadogradnje:

  • Samo za Skype for Business Online: Potpomognut proces ažuriranja će primenjivati TeamsUpgradeOverridePolicy polisu prema korisnicima. Kada ona bude primenjena, svi Skype for Business Online će biti smešteni u Teams Only režimu.
  • Skype for Business Online korisnike u hibridnom okruženju: Potpomognut proces ažuriranja će samo promeniti Skype for Business Online za Teams Only mode, ukoliko se već ne nalaze u njemu. Skype for Business Online korisnici neće biti pogođeni ovim procesom potpomognute nadogradnje.

Servisi koji se nalaze u Skype for Business Online neće biti podržani posle 31. jula. To uključuje podršku nezavisnim audio konferencijama, Skype for Business Online Cloud Connector Edition, hibridna konfiguracija glasa i Skype Meeting BroadcastSkype for Business Online se pojavio 2015. godine, a do kraja ovog meseca ide u "penziju".

Od ranije je poznato da se Skype neće pojaviti u Windows 11 operativnom sistemu, baš kao što je i ovde slučaj, njega će zameniti Microsoft Teams.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA