JEDAN OD VAŠIH KOLEGA RADI POTPUNO GO! Istraživanje otkriva i šta drugi rade do vi mislite da su na poslu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDAN OD VAŠIH KOLEGA RADI POTPUNO GO! Istraživanje otkriva i šta drugi rade do vi mislite da su na poslu

Istraživanje otkriva ono što vi ne vidite iza skrivenih profila na onlajn sastancima preko ZOOM, Microsoft Teams i drugih platformi.

  Izvor: Guliver/Getty Images/AndreyPopov

Svaki put kad se na ZOOM ili nekom drugom onlajn sastanku okupi više od 10 kolega jedan od njih je najverovatnije potpuno golišav, jer mu se tako može.

Ili njoj, naravno!

Možda će vas zanimati:

Globalno istraživanje kompanije Kaspersky pokazalo je da su ljudi, koji su tokom pandemije radili od kuće uveli određene obrasce ponašanja u svoju rutinu, koje bi želeli da zadrže i ubuduće.

Istraživanjem je analizirano ponašanje 8.000 zaposlenih u malim i srednjim preduzećima.

Kada je reč o mogućnostima koje je pružio rad od kuće, 11% ispitanika je reklo da voli da radi bez odeće na sebi. Ostale novine koje se sviđaju zaposlenima uključuju duže spavanje tokom radne nedelje (36%), maratonsko gledanje serija na Netflix-u (23%) i rad na otvorenom u bašti ili na balkonu (27%).

Kako se naše radno okruženje usled pandemije premestilo sa bezbednih kancelarija na kuhinjske stolove, susreli smo se sa mnogim poteškoćama, koje se prvenstveno odnose na pronalaženje ravnoteže između poslovnog i privatnog života.

Prema nalazima Svetskog ekonomskog foruma, zaposleni, koji su radili od kuće ove godine su se susreli sa izazovima po svoje mentalno zdravlje i dobrobit, kao što su pritisci vođenja računa o deci i digitalna povezanost. Ipak, neki zaposleni, koji su prešli na rad od kuće su iskoristili ovo iskustvo i otkrili neka ‘grešna zadovoljstva’ koja sada žele da zadrže.

Pored praktikovanja rada bez odeće na sebi, što je i dalje daleko od uobičajenog, većina ispitanika je prednost jednostavno našla u radu u udobnijoj odeći: 48% zaposlenih se naviklo na ovakav stil života i voleli bi da on postane norma u budućnosti. Činjenica da više ne moraju da putuju do posla takođe je usrećila zaposlene, jer to znači da mogu da se probude pet minuta pre početka radnog vremena, a mnogi takođe uživaju i u dremci u toku dana (36%).

Dok otkrivaju prednosti nove normalnosti, 27% ljudi uživa u radu na otvorenom, u bašti ili na balkonu, a 23% zaposlenih čak uspevaju da gledaju serije na Netflix-u u toku radnog vremena. Ostale prednosti koje zaposleni ističu uključuju više vremena za igranje igara (18%), naručivanje hrane za poneti (16%) i manje tuširanja (8%).

Međutim, ova novootkrivena situacija ne rezultuje samo u povlasticama, već i dovodi do povećavanja nivoa odgovornosti u vezi sa digitalnom bezbednošću. Pouzdana bezbednosna rešenja na našim uređajima će biti od ključnog značaja kako bismo zaštitili našu privatnost dok uživamo u novim načinima relaksacije.

Marina Titova, direktorka odeljenja za potrošački marketing u kompaniji Kaspersky je izjavila: “Ispostavilo se da mere izolacije imaju i dobre i loše strane za ljude koji mogu da rade od kuće. S jedne strane, zaposleni su najzad dobili šansu da zaborave na sve nedostatke života u velikim gradovima i počnu da rade u opuštenijoj atmosferi. S druge strane, susreli su se sa mnogim izazovima kad je reč o pokušaju da ostanu produktivni, reorganizuju svoj radni prostor i razviju nove navike. Kada radite od kuće vaša privatnost je u još većem riziku, zbog čega je izuzetno bitno da vodite računa o svojoj digitalnoj bezbednosti”.

Kakav rad vi praktikujete od kuće ovih dana?

Rad od kuće Work From Home Apple video (MobIT)
Izvor: Apple

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA