Ipak, dolazi!

HUAWEI P50 PRO NAJZAD STIŽE KOD NAS: Objavljen datum premijere, a evo i spiska promena u hardveru

Evropa je dočekala Huawei P50 Pro tj. nije još, ali je kompanija objavila kad stiže.

Izvor: SmartLife / Huawei

Zvanični Huawei Twitter nalog Malezije objavio je da Huawei P50 Pro stiže jednom od fotografija nastalih baš kamerom ovog telefona.

U Maleziji će premijera telefona biti 12. januara, a u ostatku sveta će se to desiti u isto vreme ili nešto kasnije - tvrdi sajt PhoneArena.

To znači da Huawei P50 Pro dolazi i kod nas, iako za sada nemamo konkretnu informaciju kada će se to desiti, ali svakako znamo da je takav scenario izvestan.

Pomenuti sajt otkriva i to da će globalna verzija Huawei P50 Pro, koja je došla u prodaju u Kini u avgustu 2020. godine, stići sa Qualcomm Snapdragon 888 čipsetom, ali bez podrške za 5G zbog aktuelne političke situacije u vezi sa Huawei kompanijom (ovo je posebna, specijalna verzija čipseta koju proizvodi Samsung u poznatom pet nanometara proizvodnom procesu).

HUAWEI P50 Series VIDEO
Izvor: Huawei Mobile

Zanimljivo je da će Huawei P50 Pro MOŽDA biti prvi HarmonyOS 2.0 telefon na globalnom tržištu, jer Huawei nova 9 nije stigao sa Huawei operativnim sistemom. Iako ćemo za ovo morati da sačekamo i vidimo konkretan model, izvesno je da će korisničko okruženje biti EMUI 12, najnovija verzija Huawei UI-ja.

Svi detalji o Huawei P50 Pro telefonu i Huawei P50 seriji nalaze se u našoj vesti s premijere, sredinom 2020. godine, kad je Huawei i najavio ove telefone. Takođe, važno je da znate da je Huawei P50 Pro i dalje na vrhu liste telefona s najbolom kamerom po listi DxO Mark tima, pa proverite i zašto je to tako.

Zanimljivo je da bi globalni debi mogao da ima i savitljivi tj. preklopni Huawei P50 Pocket, koji je nova Huawei verzija telefona sa savitljivim ekranom.

Ko sve čeka od vas Huawei P50 Pro ili Pocket?

HUAWEI P50 Series Dual-Matrix kamera VIDEO
Izvor: Huawei Mobile