2 unapređenja

NOVI TIP SAVITLJIVOG EKRANA: Tvrd poput stakla, ali ne sakuplja prljavštinu, otiske i masnoću (FOTO)

Kompanija LG napravila novi tip savitljivog ekrana, koji će ispraviti nedostatke sadašnjih.

Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

LG Electronics se povukao sa tržišta pametnih telefona, ali nastavlja istraživanja i razvoj u domenu smartfon tehnologija bez pauze.

Odeljak velike kompanije, LG Chem, napravio je novi tip savitljivog ekrana koji ima poboljšane ključne karakteristike - izdržljivost i dugotrajnost.

LG Chem je objavio da je uspeo da razvije novu strukturu savitljivog materijala, koja je tvrda poput stakla, ali je fleksibilna tj. savitljiva poput plastike.

Nova struktura poboljšava izdržljivost savitljivog ekrana i otpornost na pucanje ili lom, ali i unapređuje njegovu dugotrajnost.

Kompanija LG Chem ovu novu strukturu nazvala je zvanično Real Folding Window.

Posebno razvijeni materijali prekrivaju providan plastični film (PET, termoplastična polimerna smola) sa obe strane i čine ga čak i otpornim na toplotu i grejanje, a nanose se samo u nekoliko mikrometara debelom sloju.

Prema prvim rezultatima testiranja, nova folija-film izdržava najmanje 200.000 savijanja od nula do 180 stepeni sa ravnom ili zaobljenom ivicom na sredini i sprečava nakupljanje nečistoće i masnoće, koji su poznati za ovaj tip ekrana i savitljivih telefona uopšte. Takođe, za razliku od sada dostupnih rešenja, novi tip folije biće moguće savijati i na jednu i na drugu stranu.

Čang Do Ki, potpredsednik LG Chem kompanije i vođa ovog projekta rekao je da su nove folije za savitljive ekrane spremne i da će se prvo pojaviti na mobilnim telefonima, a onda i na laptop računarima i na tabletima.