Ekran sad može da se smota i savije poput novina! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekran sad može da se smota i savije poput novina!

Jer, zašto bi ekran bio samo ravan i nepomičan - smotajte i njega!

  Izvor: Promo.

Pre nešto više od godinu dana vest o savitljivim ekranima LG-ja, koji će se nositi "pod mišku" počeli smo ovako: "LG je napravio novi korak ka komercijalizaciji savitljivih TV panela, koji se u prvim prodajnim uređajima očekuju za oko dve godine". I evo, manje od tog roka opet pričamo o ovim ekranima, ali sa konkretnijim podacima.

LG je na CES 2016 sajmu prikazao unapređen savitljivi (koji se može i smotati) ekran dijagonale 18 inča (oko 47 centimetara), koji će se ugrađivati u posebne uređaje, savitljive po želji korisnika, pa čak i poput novina. Ekran je urađen u OLED tehnologiji.

Umesto plastičnih komponenti ovi ekrani sadrže poseban sloj filma, koji omogućava uvijanje u tubu i lakše transportovanje i prenošenje.

Fleksibilni OLED panel ima rezoluciju od 1.200 x 810 piksela i sadrži preko milion piksela na svojoj površini, a može se savijati do prečnika od samo tri centimetra. U odeljenju za istraživanje i razvoj južnokorejske kompanije LG kažu da su ubeđeni da su u stanju da do pomenute godine proizvedu Ultra HD TV uređaje dijagonale veće od 50 i 60 inča, sa najmanjim mogućim prečnikom umotavanja.

Tajna savitljivog displeja je u visokomolekularnoj supstanci na bazi filma od poliamida, koji je savitljiv i koji će zameniti konvencionalnu plastiku, koja se sada koristi na polđini ekrana. Poliamid, osim što čini ekran fleksibilnim omogućava i daleko manju debljinu displeja. Što se transparentnosti tiče, LG OLED savitljivi displej može se pohvaliti 30 odsto većom propustljivošću, koju je kompanija postigla korišćenjem tehnologije transparentnog piksela.

Sve CES 2016 vesti pratite preko CES2016 oznake na MobIT sajtu!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA