Prava istina

ZAŠTO HUAWEI P50 I P50 PRO NEMAJU 5G: Pravi razlog zašto najnoviji telefoni imaju samo 4G

Nema veze sa raznim teorijama zavere koje se mogu pročitati na internetu, nego sa - američkim pritiscima, naravno!

Izvor: SmartLife / Huawei

Kompanija Huawei predstavila je P50 seriju i odmah uspela da napravi frku u DxO Mark listi, ali jedno pitanje ostalo je bez odgovora - zašto su ovo samo 4G telefoni?

Kompanija Huawei nije se puno bavila ovim na svojoj prezentaciji, koja je trajala bezmalo dva sata, ali smo saznali jedini pravi odgovor.

Huawei P50 i Huawei P50 Pro dolaze u Snapdragon 888 i Kirin 9000 verziji, ali i jedna i druga će podržavati samo 4G i VoLTE opciju.

Iako oba čipseta podržavaju 5G signal izvorno na ovim telefonima on je - nedostajući element!

Pre svega, Huawei je čekao da objavi ovu seriju telefona, koja je inače korak unapred u svakom smislu u odnosu na Huawei P40 modele, zbog američkih sankcija. To je kompaniji onemogućilo da normalo naručuje i proizvodi čipsetove, zapravo da to ne čini uopšte. Dodajte tome i krizu u vezi sa čipovima u celom svetu i deo razloga zašto su telefoni kasnili je otkriven.

Što se 4G veze tiče, Ričard Ju je nakon premijere izjavio da je 5G ostao izvan njihovog dosega: “Iz razloga kojih smo svi svesni bili smo prinuđeni da iz Kirin 9000 i Snapdragon 888 čipsetova uklonimo 5G module“. Dakle, američke sankcije učinile su da korisnici dobiju okrnjen čipset i u jednoj i u drugoj varijanti, jer je Huawei kompaniji praktično zabranjeno da koristi 5G ili da proizvodi takve uređaje.

I to je to - vrlo jednostavan, efektan razlog protiv kojeg ne možemo ništa.

Što je tužno, zar ne?!

Kako vam se sviđaju Huawei P50 i Huawei P50 Pro telefoni?

HUAWEI P50 Series VIDEO
Izvor: Huawei Mobile

Tagovi