Mnogo bolji!

ISPROBALI SMO NAJNOVIJI PAMETNI SAT ZA VAS: Šta vam nudi Watch 3 serija u teretani i van nje i šta sve još može

Nova generacija Huawei Watch satova je značajan iskorak unapred i to najviše zahvaljujući HarmonyOS sistemu i preciznijem mehanizmu praćenja zdravlja i fitnesa.

Izvor: SmartLife / Huawei

Kad je kupovina pametnog sata u pitanju izbor nikad nije bio ni veći, a ni teži.

Toliko je modela i toliko je toga što svaki od njih nudi, a znamo da se najveći broj vas vodi ne samo kvalitetom i željom da pametni sat što duže traje, nego i težnjom da pametni sat što više toga ima i da jednostavno ne želite da napravite pogrešan izbor.

Zato, pere nego što odlučite da kupite pametni sat trebalo bi najpre sami dobro da razmislite za šta ćete ga koristiti i da odatle krenete u izbor budućeg uređaja, koji će kao i telefon biti gotovo uvek uz vas.

Ako vam je potreban precizan fitnes pratilac, monitor zdravlja na ručnom zglobu ili praktičan dodatak za smartfon notifikacije i slušanje muzike u pokretu preko slušalica - odaberite neki od Huawei Watch GT satova (Watch GT, Watch GT 2/GT 2e ili Watch GT 2 Pro), čijim mogućnostima ćete biti potpuno zadovoljni.

S druge strane, ako tražite smart watch sposoban da isprati vaš tempo non-stop, pomoću kojeg ćete moći da upravljate čak i drugim uređajima kod kuće, koji ima podršku za eSIM, kao i mogućnost najpreciznijeg merenja fitnesa i zdravlja - onda bi trebalo da razmišljate o Huawei Watch 3 i Huawei Watch GT 3 Pro satovima.

Ovi satovi posebni su po svojim mogućnostima merenja temperature kože, najnovijem HarmonyOS operativnom sistemu (verzija 2.0) i ultra režimu koji omogućava trajanje baterije 14 ili čak 21 dan.

Zanimljivo je da se trajanje baterije Watch 3 Pro modela poklapa sa rezultatima nekih istraživanja, koja tvrde da je za formiranje navike potreban upravo 21 dan. Dakle, imate taman toliko vremena da vam kompanija Huawei pomogne da učinite nešto dobro za sebe i izgradite bolju i zdraviju svakodnevicu.

Izvor: SmartLife / Huawei

Šta je novo u Huawei Watch 3 seriji

Huawei Watch 3 serija je iskorak unapred koji smo čekali.

Ovi satovi podržavaju aplikacije, pune se bežično i čak su i Huawei P ili Huawei Mate telefoni u mogućnosti da ih napune, dolaze sa Wi-Fi vezom, novim operativnim sistemom i mogućnošću korišćenja sata kao mobilnog telefona pomoću eSIM kartice. Na taj način možete biti dostupni i kad vam telefon nije pri ruci. Naravno, satovi podržavaju Bluetooth vezu i sve Huawei FreeBuds slušalice, koje se mogu direktno zakačiti na sat. Na taj način ni za slušanje muzike vam telefon više nije potreban - ostavite ga kod kuće i u šetnji ili trčanju uživajte bez ometanja uz svoje omiljene pesme.

Spisak novosti se tu ne završava. Sat podržava prikaz animacija i gestove, što znači da se funkcijama može upravljati pomoću pokreta, podržana je NFC funkcija za očitavanje sadržaja i nadamo se i plaćanje u budućnosti dodirom, kaiševi se lako i bezo menjaju, a prisutne su i brojne kozmetičke, male promene u odnosu na ranije modele, koje dosta znače - početni ekran je sada mnogo korisniji i praktičniji, redosled prikaza opcija se može menjati, nekim opcijama se može upravljati i glasom, a dodata je i super mogućnost ispuštanja vode, koja fizički, putem vibracija i zvuka tera kapljice vode iz unutrašnjosti sata napolje posle plivanja.

O tehničkim specifikacijama čitajte na kraju našeg teksta, a bavićemo se njima detaljno i neki naredni put, a ovog puta želimo da vam pokažemo koliko je Huawei Watch 3 / 3 Pro koristan kao fitnes gedžet.

Kako je trenirati uz Huawei Watch 3 Pro

Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro omogućavaju potpuno praćenje fitnes funkcija na ruci. Na raspolaganju je preko 100 režima za vežbanje - 19 profesionalnih režima rada za sportove na zatvorenom i otvorenom prostoru i 85 prilagodljivih režima, sa automatskim prepoznavanjem vežbanja za šest najčešćih tipova vežbanja.

Tokom vežbanja na otvorenom sad imate priliku i da na mapi pratite svoje kretanje sa višerežimskim GNSS senzorom lokacije. Ovo znači da ćete dok budete šetali, trčali, planinarili i koristili sat napolju pomoću GPS-a moći da posmatrate kretanje na Petal Maps navigaciji. Na taj način ćete biti i bolje informisani i postoji manja šansa da se izgubite, a za bateriju ne brinite, jer i korišćenjem ovih režima Huawei Watch 3 i Watch 3 Pro izdržavaju do tri, odnosno pet dana korišćenja. Zanimljivo je da je funkcija GPS lociranja i praćenja rute dostupna i prilikom plivanja na otvorenom.

Mi smo sat isprobali tokom treninga snage u teretani, prilikom vožnje eliptičnog bicikla, funkcionalnog treninga, Body Pump grupnog treninga, u šetnji i na traci za trčanje u zatvorenom prostoru.

U većini režima sat je u stanju da samostalno prepozna aktivnost i da pokrene merenje treninga, ali tek nakon pet do osam minuta, pa je naš savet da uvek sami pokrenete praćenje aktivnosti. Nakon što uključite sat više ne morate da brinete ni o čemu, jer vas sat neće uznemiravati. Kad vam je potreban izveštaj o stanju treninga samo podignite ruku ka sebi i ekran će se uključiti da vam ga prikaže. Nakon toga se ekran gasi, a sat nastavlja da prati aktivnosti u pozadini i bez uznemiravanja.

Na svakih deset minuta sat će vibracijom označiti da je prošao jedan interval, a ako tako poželite Watch 3 ili 3 Pro na engleskom može da vam izgovori koliko je vremena prošlo i na kom ste nivou treninga (mi smo ovu opciju isključili).

Huawei Watch 3 Pro ima poboljšan dizajn koji prilikom rada sklekova i sličnih vežbi tokom kojih se telo oslanja na ruke ne aktivira slučajno nijedan taster. Donji taster, preko kojih se brzo mogu uključiti treninzi je pljosnat i uvučen u kućište, a velika gornja krunica se stiska sa većim otporom, manje štrči iz kućišta, pa ne smeta prilikom vežbanja, kao što je to slučaj sa GT 2 Pro modelom, koji je više sat za svakodnevno nošenje, nego za ozbiljno treniranje.

HUAWEI WATCH 3 i WATCH 3 Pro Premium VIDEO
Izvor: Huawei Mobile

Zajedničko za sve tipove treninga jeste to da sat nećete ni osetiti prilikom upotrebe, a da će on sve o treningu zapisati, izmeriti i izračunati samostalno. Na kraju treninga dobijate presek sa kompletnim informacijama i stanju organizma. Na grafikonima ćete jasno videti gde su bili pikovi, a gde padovi intenziteta treninga kako biste znali kojim tempom bi trebalo da idete sledeći put. Takođe, imaćete kompletan pregled podataka kakvi su:

  • Dužina treninga
  • Prosečan puls sa najnižim i najvišim pulsem
  • Aerobni trening
  • Anaerobni trening
  • Vreme oporavka sa tačnim vremenom sledećeg preporučenog treninga
  • Zone napora (Zagrevanje, Sagorevanje masti, Aerobik, Anaerobik, Ekstremno)
  • Potrošene kalorije i
  • Specifični podaci za dati trening (broj koraka, pređena kilometraža, putanja, broj okretaja, broj zamaha, dužina koraka, kadenca, prosečan tempo i ritam, najbrži krug i broj krugova…).

Svi podaci sakupljaju se u Huawei Health aplikaciju odakle ih možete upoređivati, izvesti i podeliti dalje. Dostupna su poređenja sa ostvarenim zadatim ili rezultatima ostvarenim u toku prethodnog dana, prethodne nedelje ili meseca. Takođe, Huawei Health će prikazati i vaše prosečno stanje u odnosu na stanje vaših vršnjaka iz celog sveta, naravno bez otkrivanja bilo čijih ličnih podataka i samo ako vi to dopustite.

Huawei Health omogućava pregled ukupnog vremena provedenog na svakom tipu treninga i upoređivanje sa prethodnim nedeljama i mesecima, kako biste odmah znali da li pojačavate trening ili nazadujete. Takođe, aplikacija nudi precizna objašnjenja i savete u vezi sa svim nivoima treninga, uključujući primere i objašnjenja za VO2 maks. parametar i vreme oporavka.

Nakon treninga sat automatski prebacuje sve podatke na Huawei Health aplikaciju, a baza se usklađuje sa telefonom, pa je nevažno da li koristite jedan ili drugi uređaj tokom dana odvojeno ili zajedno - na kraju ćete dobiti precizan i objedinjen rezultat oba uređaja bez dupliranja podataka.

Izvor: SmartLife / Huawei

Trajanje baterije i druge performanse

Huawei Watch 3 Pro je dosad najkompletniji sat koji je Huawei kompanija napravila i prvi koji pokazuje pravi potencijal HarmonyOS operativnog sistema.

Uređaj je brz, precizan, animacije su vrlo tečne i lepo izgledaju, omogućava kontrolu dodirom ili krunicom (kretanje i potvrdu izbora), pokretima (gestures), podržava aplikacije, donosi novi sistem merenja pomoću novih, naprednijih senzora i kvalitetniju konstrukciju. Sat je napravljen od titanijuma, sa donje strane je keramika, a sa gornje safirno staklo. Narukvice su kožne, metalne ili napravljene od gumiranih materijala koji ne izazivaju alergije i druge tipove iritacije kože.

Ovogodišnja Watch 3 serija prvi put je izvedena sa dvostrukom čipset arhitekturom ne samo radi poboljšanja performansi, već i kako bi se postigla usklađenija obrada i smanjila potrošnja baterije. U kombinaciji sa pametnim algoritmom Algorithm 3.0 koji štedi energiju, dobijate trajanje baterije koje može da podrži praćenje zdravlja i fitnes funkcija 24/7 tj. non-stop.

Sa satom Huawei Watch 3, možete da uživate u trodnevnom korišćenju sa tipičnim scenariom pametnog režima i 14 dana korišćenja sa režimom ultra-dugog trajanja baterije. Sa satom Huawei Watch 3 Pro, možete da uživate u petodnevnom korišćenju sa tipičnim scenarijom pametnog režima rada, i čak 21 dan korišćenja sa režimom ultra-dugog trajanja baterije.

Pa, dobro, šta tačno znače jedan i drugi režim. Tipičan scenario pametnog režima za Watch 3 je tri dana, a za Watch 3 Pro, tipičan scenario pametnog režima rada je pet dana u sledećim situacijama: fabrička podešavanja, dva sata LTE konekcije svaki dan, 22 sata Bluetooth konekcije sa mobilnim telefonom svaki dan, uključeno praćenje pulsa, Huawei TruSleep funkcija uključena za spavanje noću, 60 minuta korišćenja aplikacija svake nedelje, 30 minuta Bluetooth pozivanja svake nedelje, 30 minuta Bluetooth reprodukcije muzike svake nedelje, 90 minuta vežbi svake nedelje (uključen GPS), obaveštenja o porukama uključena (50 SMS poruka, 6 pozivanja i 3 alarma dnevno) i 200 uključivanja ekrana dnevno. Za Huawei Watch 3 pametni režim u tipičnim scenarijima je jedan i po dan kada je uparen sa iPhone telefonom. Za Huawei Watch 3 Pro pametni režim u tipičnim scenarijima je dva i po dana kada je uparen sa takvim uređajem.

Režim ultra-dugog trajanja baterije za Huawei Watch 3 je 14 dana, dok za Huawei Watch 3 Pro režim ultra-dugog trajanja obuhvata period od 21 dana u sledećim situacijama: uključen režim ultra-dugog trajanja baterije, fabrička podešavanja, uključeno praćenje pulsa, funkcija Huawei TruSleep uključena za spavanje noću, 30 minuta Bluetooth pozivanja svake nedelje, 90 minuta vežbanja svake nedelje (uključen GPS), uključena obaveštenja o porukama (50 SMS poruka, 6 poziva i 3 alarma dnevno) i do 200 uključivanja ekrana dnevno.

HUAWEI WATCH 3 i WATCH 3 Pro VIDEO
Izvor: Huawei Mobile

Kupovina i dostupnost

Huawei Watch 3 i Huawei Watch 3 Pro dostupni su u prodaji već sad, a do 25. jula ih možete nabaviti u pretprodaji tokom koje dobijate bežične Huawei FreeBuds 4i slušalice na poklon. Ove slušalice možete da povežete direktno na jedan od satova i slušate muziku iz memorije sata bez potrebe za telefonom. Na satu upravljate reprodukcijom i jačinom zvuka.

Cena Huawei Watch 3 je u Srbiji 53.999 RSD tj. oko 460 evra, a cena Huawei Watch 3 Pro je 59.999 RSD, odnosno oko 510 evra. Oba sata dostupna su kod Huawei maloprodajnih partnera širom zemlje i u onlajn prodavnici.

Do 25. jula je moguće kupiti i druge Huawei Watch satove, telefone i uređaje po značajno sniženim cenama.

HUAWEI WATCH 3 PRO SPECIFIKACIJE:

  • 46 × 46 mm × 12,15 milimetra, 64 grama
  • Kućište od titanijuma, keramička pozadina, kožna ili narukvica od titanijuma
  • AMOLED ekran, 1,43 inča, 466 x 466 piksela, PPI 326, safirno staklo
  • Senzor ubrzanja, Žiroskop, Geomagnetni, Optički senzor otkucaja srca, Senzor ambijentalnog osvetljenja, Senzor vazdušnog pritiska, Senzor za temperaturu kože
  • RAM 2 GB, ROM 16 GB, HiSilicon Hi6262 CPU, HarmonyOS 2.0
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v5.2, GPS (A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS), NFC, bežično Qi punjenje 10 vati, podrška za eSIM karticu i 4G mrežu
  • Vodootporan do pet atmosfera (50 metara, 5 ATM), izmenjivi kaiševi, slušanje muzike bez telefona spikerfon ili slušalice
  • Podrška za Android 6.0 ili iOS 9.0 i novije telefone uz Huawei Health app
  • Cena oko 510 evra

Sva pitanja i komentare čekamo ispod vesti, kao i uvek!

/PROMO TEKST/

Tagovi