Doktor na ruci

APPLE SAT ZA DIJABETIČARE i VISOK PRITISAK: Šta sve može nova generacija pametnog sata?

Prema izveštaju od pre nekoliko meseci, jedna od glavnih mogućnosti nove generacije Apple Watch-a biće merenje šećera u krvi i pritiska, što bi trebalo značajno da proširi potencijalni krug korisnika na one sa hroničnim bolestima.

Apple Watch SE
Izvor: SmartLife / Apple

Već nekoliko godina unazad govorka se da bi Apple mogao da predstavi novu generaciju pametnih satova sa neinvazivnim merenjem nivoa šećera u krvi. Prema izveštajima koji su objavili Forbes i The Telegraph, UK firma Rockley Photonicskoja se bavi proizvodima za zdravstvo je potvrdila da je Apple kompanija koja je njihov najveći kupac u poslednje dve godine.

Rockley Photonics je kompanija koja se bavi razvojem senzora za merenje glukoze, krvnog pritiska i alkohola. Stoga se pretpostavlja da Apple radi na testiranju i implementaciji ovih senzora u novu generaciju pametnih satova.

Apple Watch SE
Izvor: SmartLife / Apple

Problem sa satovima koji mogu da mere nivo glukoze je što oni uglavnom samo očitavaju senzore koji se već nalaze negde na telu. Ukoliko neka kompanija ima znanja i sredstava da revolucionizuje merenje šećera, pritiska i alkohola samo putem kontakta, to je Apple. Stoga se nadamo da je upravo ovo razlog što je Apple najveći kupac Rockley Photonics opreme, a ne zato što proveravaju u kom stanju im radnici dolaze na posao. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.