Izgleda WOW!

APPLE IMAC JE NAJLEPŠI RAČUNAR KOJI SMO VIDELI: Sjajan dizajn, unapređen hardver i novi multimedijalni sistem

Nije samo lep, novi iMac je višestruko bolji od ranijih generacija ovih računara, jer ima M1 čipset!

Izvor: SmartLife / Apple

Apple-ov novi i svakako revolucionarni M1 čip nije više rezervisan samo za MacBook i za Mac mini računare, jer će se naći i u novoj, vrlo živopisnoj iMac liniji sve-u-jednom računara.

Kompanija Apple je na svom prolećnom događaju, odmah nakon ljubičastih iPhone-a i AirTag dodatka predstavila i do sada najrazigraniji iMac, koji je i dizajnerski i tehnološki gledano pravo remek-delo!

Možda će vas zanimati

Korišćenje M1 čipseta omogućava kompaniji Apple da istovremeno drastično stanji dizajn, koji je sad na nivou debljine tableta, ali i da zadrži kvalitetnu konstrukciju i bolje rasporedi komponente u unutrašnjosti.

Zbog mnogo manje površine, koje M1 čip zahvaljujući svojoj system-on-the-chip arhitekturi zauzima (memorije, grafika i procesor su svi na jednom mestu) noseća matična ploča je drastično smanjena, što omogućava bolje hlađenje i poboljšanje kvaliteta unutrašnjih komponenata, posebno kamere, zvučnika i ekrana.

Sistem hlađenja je zahvaljujući boljem hardveru višestruko manji i komplikovaniji i sastoji se od svega dva ventilatora, koja proizvode jedva čujnu buku od maksimalno 10 decibela tokom svakodnevne upotrebe.

All-in-One tržište ima novog vladara, sigurni smo!

SmartLife

Kako Apple kompanija kaže, dok su radili sa resursima uvek gladnim čipsetom nisu bili u mogućnosti da naprave ovakav iMac, iako njegov koncept postoji već godinama. Sad kad imaju M1, koji je efikasan i moćan, ali manje zahtevan što se resursa tiče i lakši za hlađenje stekli su se uslovi da iMac zasija u svakom prostoru u koji se stavi. Ovaj M1 čip dolaziće u ponudi sa osam procesorskih jedinica i sedam ili osam GPU jezgara, u zavisnosti od toga koja konfiguracija se odabere.

U tome će pomoći zaista vanserijski dizajn, dostupan u čak sedam modernih boja - siva, plava, ljubičasta, crvena, narandžasta, roze, žuta i zelena. Postolje je drastično manje, ali stabilnije, držač je podesiv, pa se monitor lako pokreće u najbolju ravan za gledanje, a na novom iMac računaru su i Touch ID i četiri priključka (dva USB Type-C i dva Thunderbolt porta), od kojih su dva za punjenje drugih uređaja.

Možda će vas zanimati

Unutra se nalazi unapređena nova FaceTime Full HD kamera sa šest zvučnika, koji podržavaju okružujući i Dolby Atmos zvuk, kao i tri mikrofona za bolje opcije video konferencija.

Računar je tanak samo 11,5 milimetara, a ima ekran od 23.5 inča (oko 60 centimetara) i to 4.5K Retina Display sa 500 nita jačinom osvetljenja i podrškom za prikaz P3 1B sistema boja. Rezolucija ekrana je do 11,3 miliona piksela, odnosno 4.480 x 2.520 piksela, uz True Tone opciju, koja kvalitet prikaza prilagođava onome što se na monitoru prikazuje.

Novi iMac 2021 VIDEO
Izvor: Apple

iMac iz 2021. godine ima Wi-Fi 6, 1 Gbps Ethernet port i strujni priključak se magnetom priključuje za računar. Podržana je i Magic Keyboard Apple tastatura u isto sedam boja, a svaka sadrži i Touch ID, koji prvi put radi bežično, jer je i tastatura sama po sebi - bežična! Tu je i Magic Mouse, bežični miš, koji se može izabrati isto u jednoj od sedam novih boja, pa ako volite da bude šareno - eto zgode da iMac, miš i tastaturu kupite u različitim novim bojama.

Konfiguracija računara je različita, a cena počinje od 1.299 dolara, verovatno isto toliko evra i to sa 8 GB RAM i 256 GB SSD memorije i snažnijim kapacitetima. Tek model od 1.499 dolara sadrži dodatne portove za povezivanje i Touc ID Magic Keyboard, a u najskupljoj varijanti dobija se 16 GB RAM i 2 TB SSD memorije.

Naručivanje počinje 30. aprila širom sveta, a isporuke kreću polovinom maja.

Koju novu iMac boju biste vi odabrali?

Apple iMac 2021 VIDEO
Izvor: Apple

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.