Windows 10 će blokirati piratske igre i programe? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 10 će blokirati piratske igre i programe?

Ako ste se prebacili na Windows 10 vodite računa o opciji koju ste omogućili Microsoftu i Windowsu!

 Izvor: Microsoft.com/screenshot

Microsoft je promenom Uslova korišćenja i Politike poslovanja omogućio sebi, a vi ste na to pristali prihvativši pomenuto dvoje da: "Sme automatski da proverava verziju vašeg softvera, preuzima nadogradnje ili konfiguracijske promene, uključujući zabranu pristupa odeljku "Services", igranja piratskih igara ili korišćenja nesertifikovane dodatne opreme".

U izjavi za NDTV. koju je preneo DigitalSpy, Microsoft je rekao da "Tvrdnje koje se tiču kršenja prava na korišćenje intelektualne svojine shvata veoma ozbiljno i da na njih reaguje po standardnoj proceduri". Iako ovo zvuči prilično uopšteno i neprecizno za odgovor korisnicima, Microsoft nije ništa dodatno objasnio, pa ostaje nejasno da li će kompanija uraditi bilo šta što se blokade korišćenja piratskih igara, softvera i nelegitimnog hardvera tiče samostalno, da li će čekati da neko "dojavi" da se na računaru nalazi nelegalan sadržaj ili neće raditi ništa uopšte.

Kompanija je trenutno koncentrisana na poboljšanje Windows Store-a, odnosno sadržaja, koji bi trebalo da postane kvalitetniji, atraktivniji i brojniji na svim platformama unakrsno.

Windows 10 koristi već preko 50 miliona ljudi!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi