Spektakularni snimci Aurore borealis | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakularni snimci Aurore borealis

Snimke jednog od najspektakularnijih prirodnih fenomena na svetu, aurore borealis, zabeležila norveška filmska ekipa AURORA Skycam koristeći videokameru ME20F-SH.

  Izvor: AURORA skycam TV.
Exclusive AURORA skycam video: See the impossible with the new Canon ME20F-SH
Izvor: AURORA skycam TV.

Snimak, snimljen tokom septembra u Norveškoj, zabeležio je auroru borealis s dosad neviđenom jasnoćom, otkrivajući boje i detalje u visokoj definiciji koji su "otvorili nove kreativne mogućnosti“, kako navodi Anders Hanssen iz tima AURORA Skycam. “Ovo je najneverovatnija kamera na tržištu. Prava revolucija kada je u pitanju snimanje po noći. Bili smo zapanjeni čim smo je isprobali i od sada nećemo koristiti ni jednu drugu kameru”.

Kieran Magee, direktor marketinga za profesionalne imaging proizvode, kaže: “Oduševljeni smo što je Anders Hanssen snimio tako zapanjujuće snimke. Njegov neverovatni film pokazuje što je sve moguće napraviti kamerom ME20F-SH i jedva čekamo da vidimo koje će sve nove i uzbudljive stvari drugi korisnici snimiti tom kamerom”.

Više o Canon ME20F-SH kameri

Canon je predstavio ME20F-SH, profesionalnu, višenamensku video-kameru koja može da zabeleži video-zapis u boji u uslovima izuzetno niskog osvetljenja i to uz vodeću u branši, ISO vrednost veću od 4 miliona (+75dB)!

Kamera ME20F-SH je osmišljena da bude što manja, a da istovremeno snima Full HD video-zapise visokog kvaliteta po profesionalnim standardima.

Kako omogućava snimanje u situacijama u kojima je do sada bilo nemoguće bilo šta snimiti, kamera ME20F-SH savršena je za korišćenje u posebnim prilikama, kao što su televizijska produkcija noćnih snimaka divljih životinja, snimanje u dubokom moru, istraživanje pećina, astronomski snimci i nadzor. Mogućnost dugotrajne instalacije kamere na jednom mestu i mogućnost udaljene kontrole, osiguraće da se dugotrajni projekti i događaji, uobičajeni za autore dokumentarnih i prirodnjačkih filmova, mogu snimiti uz minimalan broj pomoćnika. Zbog specifične namene i tržišnih zahteva za ovim proizvodom, ME20F-SH biće dostupan samo kod odabranih partnera.

 ME20F-SH, Canon, Canon ME20F-SH, Kamera, Canon kamera Izvor: Canon.

Bez Infracrvene rasvete

Snimanje video-zapisa u uslovima slabog osvetljenja često zahteva korišćenje infracrvene rasvete, tehnike koja tradicionalno omogućava snimanje samo crno-belih video-zapisa. ME20F-SH, međutim, postiže impresivne i visokokvalitetne rezultate omogućavanjem snimanja Full HD video-zapisa u boji uz smanjenu količinu šuma, čak i u uslovima slabog osvetljenja, bez potrebe za infracrvenom rasvetom.

Video-kamera ME20F-SH opremljena je novorazvijenim CMOS senzorom punog kadra (35 mm) sa 2.26 megapiksela i procesorom DIGIC DV4. Pikseli na senzoru i elektronika za očitavanje slike koriste Canon-ove vlastite tehnologije da bi postigli smanjenu količinu šuma i izuzetno visoku osetljivost, omogućavajući vam da snimite predmete osvetljene sa manje od 0.0005 luksa. Slično kao i Canon-ove kamere Cinema EOS, ME20F-SH uključuje Canon Log i postavku Wide DR koji omogućavaju širok dinamički raspon (800 odsto) i daju visokokvalitetne rezultate uz širok spektar različitih uslova ambijentalnog osvetljenja, bez potrebe za dodatnom rasvetom.

Povezivanje

ME20F-SH nudi nekoliko mogućnosti povezivanja sa spoljnim uređajima nezavisnih proizvođača, namenjenim snimanju ili udaljenom nadzoru, a kompatibilan je i sa Canon-ovim uređajem RC-V100 koji omogućava potpunu udaljenu kontrolu nad kamerom.

 ME20F-SH, Canon, Canon ME20F-SH, Kamera, Canon kamera Izvor: Canon.

Brojne mogućnosti snimanja

Nova kamera ME20F-SH koristi Canon-ov konektor EF s Cinema Lockom, isto kao i kamera Cinema EOS C500, što korisnicima omogućava da iskoriste kompanijinu bogatu ponudu zamenskih objektiva. Omogućavajući snimateljima da odaberu savršeni objektiv koji im treba za neku primenu, uzimajući u obzir činioce kao što su ugao gledanja i nivo osvetljenja, ta višenamenska kamera nudi brojne mogućnosti snimanja.

Canon ME20F-SH specifikacije:

- ISO od 4 miliona
- Full HD 1080p/1080i/720p video-zapisi
- Fleksibilna kontrola uz automatska i prilagođena podešavanja
- Kompatibilna sa velikim brojem objektiva EF
- Udaljena kontrola podešavanja i ugrađenih ND i IR filtera
- 102 x 116 x 113 milimetara, 1.1 kilogram.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi