Bezobrazluk: Google želi vaše slike po svaku cenu! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezobrazluk: Google želi vaše slike po svaku cenu!

Google Photos sakuplja vaše fotografije čak i nakon što uklonite Android aplikaciju.

 Izvor: Google/MONDO portal.
Google Photos.
Google Photos.
Izvor: Google/MONDO portal.

Ako niste preterano oduševljeni Google Photos servisom, i odlučili ste da ipak to nije za vas, isključite bekapovanje fotografija na Android telefonu u okviru Google settings menija, inače će telefon nastaviti da šalje nove fotografije. Ovo je otkrio novinar Nashville Business Journal-a David A. Arnott kada je video da su se porodične fotografije pojavile na Google Photos servisu iako je prethodno izbrisao fotografije i uklonio aplikaciju sa telefona.

Umesto da koristi svoj sopstveni meni za podešavanje bekapovanja, Google Photos koristi Google settings meni na Android uređaju. Ako odaberete da se fotografije automatski šalju na cloud kada instalirate aplikaciju, ova podešavanja će ostati čak i nakon uklanjanja aplikacije sa telefona. Da biste isključili Google Photo Backup, promenite podešavanja u Google meniju na telefonu.

Aravind Krishnaswamy, inženjer iz Google-a nas uverava da je korišćenje aplikacije apsolutno sigurno. Ipak, Arnott se šokirao kada je otkrio da je servis koji ne koristi nastavio da prikuplja fotografije bez njegovog znanja, Google mu je odgovorio da backup servis zapravo radi kako i treba, prenosi The Verge.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi