Kako izabrati idealan klima uređaj | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako izabrati idealan klima uređaj

U susret još jednoj letnjoj sezoni, važno je na vreme razmišljati i pažljivo isplanirati kako na brz i efikasan način izabrati adekvatan klima uređaj koji će u potpunosti odgovarati svim zahtevima.

  Izvor: LG.

Čitanje komplikovanih specifikacija i instrukcije ponekad nametljivih prodavaca često znaju da stanu na put pravoj odluci, pa bi bilo krajnje korisno pre kupovine dobro proučiti termine koji se odnose na karakteristike i tehnologiju većine savremenih klima uređaja. Kako kupiti adekvatan uređaj koji štedi energiju, poseduje najnoviju tehnologiju, a ujedno se savršeno uklapa uz svaki enterijer?

Jedna od izuzetnih karakteristika klima uređaja novije generacije, Inverter tehnologija, omogućava brzo postizanje željene temperature, bez obzira na to da li je u pitanju grejanje ili hlađanje. Iako na početku troši više energije, jednom kada se dostigne željena temperatura, ova tehnologija omogućava daleko manju potrošnju, pa je idealna ukoliko vam je neophodan uređaj koji će raditi duži period vremena. Inverter omogućava smanjenje potrošnje energije do čak 50 odsto, što klima uređaje sa ovom tehnologijom čini veoma energetski efikasnim. Rangirana slovima A, B, C, D, ova karakteristika označava koliko energije uređaj troši, a samim tim i koliko energije štedi.

Klima uređaji sa oznakon Inverter mogu prilagoditi proizvodnju energije potrebama prostora kako bi održali željenu temperaturu prostora, dok klasični klima uređaji rade maksimalnom snagom i isključuju se nakon što dostignu zadatu temperaturu, a zatim čekaju da se prostor pregreje kako bi se ponovo uključili.

Pored energetske efikasnosti, kako se pred leto većina ljudi susreće sa disajnim problemima uzrokovanim velikom količinom alergena u vazduhu, na odluku o odabiru klima uređaja trebalo bi da utiče i posedovanje antibakterijskog filtera. Ovaj filter za vazduh ima sposobnost da skuplja minijaturne čestice prašine, polena i grinja i sprečavanja njihovo prodiranje u prostoriju, što predstavlja idealnu zaštitu za ukućane, naročito one najmlađe. Još jedna funkcija na koju bi trebalo obratiti pažnju jeste i protok vazduha, odnosno količinu vazduha kojom klima uređaj može da snabdeva prostoriju. Umesto samo u jednom pravcu, razvoj tehnologije omogućio je klima uređajima da vazduh distribuiraju u tri ili četiri različita smera istovremeno.

Nakon odabira konkretnog modela, trebalo bi voditi računa i o mestu na koje će klima uređaj biti postavljen, kao i o načinu održavanja što će uticati na gubljenje rashladnog faktora, kao i zaštitnih funkcija, ali i kvalitet vazduha.

Kompanija LG kreirala je brojne modele klima uređaja koji poseduju navedene funkcije, među kojima prednjače Artcool Stylist, Art cool Mirror i Athena. Inverter V je zaštićeno ime jedinstvene tehnologije inverter uređaja. Izuzetno energetski napredni i opremljeni najnovijom tehnologijom, ova dva uređaja poseduju antibakterijske filtere i protok vazduha u tri, odnosno četiri pravca. Artcool Stylist Inverter V karakterstičan je po svom minimalističkom stilu, pa je idealan za moderne prostorije, dok Athena Inverter V klima uređaj odlikuje klasičan izgled, kao i jonizator koji omogućava automatsko čišćenje.

Svi kupci LG Inverter klima uređaja dobijaju 10 godina garancije na kompresor deo Inverter sistema kod LG kućnih klima uređaja!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA