IBM pomaže domaćim firmama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

IBM pomaže domaćim firmama

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Startup kompanije i kompanije u razvoju iz oblasti medicine, industrije kompjuterskih igara i javne bezbednosti sve više se oslanjaju na IBM Cloud rešenja u formiranju svojih mobilnih servisa i usluga.

IBM Watson.
IBM Watson.
Izvor: Promo.

Startup kompanije i kompanije u razvoju širom Centralne i Istočne Evrope se sve više oslanjaju na IBM kako bi unapredile poslovne modele zasnovane na cloud rešenjima i pružile inovativne usluge. Usvajanjem platformi Bluemix i SoftLayer u okviru ponude cloud rešenja kompanije IBM, kompanije iz različitih oblasti poput zdravstva, industrije kompjuterskih igara i javne bezbednosti, omogućavaju napredak svog poslovanja u regionu Centralne i Istočne Evrope, i šire.

Prednost korišćenja ovih platformi ogleda se u jednostavnosti primene ali i malim troškovima početnog ulaganja koji omogućuju proširenje delatnosti i na klijente koji se nalaze u inostranstvu, uz ispunjenje svih njihovih očekivanja u pogledu kapaciteta, sigurnosti i standarda.

Prema istraživanju Međunarodnog monetarnog fonda, u velikom delu regiona Centralne i Istočne Evrope, ekonomija se relativno brzo oporavlja.Jačanjem poslovne klime, organizacije postaju spremne na ulaganja u tehnologije kao što su cloud rešenja, mobilne usluge i usluge analitike, koje mogu ubrzati rast i reorganizaciju poslovanja.

Veliki broj organizacija u okviru regiona Centralne i Istočne Evrope je nedavno usvojilo IBM cloud rešenja, koja ih opremaju alatima i iskustvom neophodnim za proširenje njihovog poslovanja preko cloud servisa, kao i za pristup novim tržištima kroz različite modele implementacije, uključujući i hibridni cloud. Vrednost za korisnike ostvaruje i Bluemix, razvojna cloud platforma kompanije IBM, koja omogućava programerima da kreiraju interaktivne mobilne aplikacije i aplikacije bazirane na analitici, koje mogu biti isporučene preko SoftLayer infrastrukture. Neki od primera uključuju:

  • U Poljskoj, CI Games, programeri kompjuterskih video igara koji distribuiraju interaktivne zabavne proizvode u više od 40 zemalja širom sveta. Da bi unapredili kvalitet online gejming usluge sa podrškom za više igrača, CI Games su preselili ovaj svoj servis na SoftLayer. Sa IBM cloud rešenjem, CI Games su unapredili kvalitet usluge, smanjili IT troškove, povećali dostupnost usluge, i unapredili mogućnost stvaranja novih igara za više igrača.
  • U Poljskoj, brzorastuća startup kompanija Telemedi.co koristi IBM Cloud da razvije sigurnu platformu za skladištenje podataka i omogući konsultacije preko bilo kog uređaja povezanog na internet. Uz pomoć Bluemix i SoftLayer platformi, Telemedi.com dobija veću prilagodljivost i pouzdanost svojih platformi, što je rezultiralo rastom popularnosti za čak 10 puta u toku jedne godine, i porastom zadovoljstva i poverenja korisnika za 20 procenata.
  • U Češkoj, kompanija Kodarna se oslonila na IBM Cloud rešenja da razvije i podrži video aplikaciju za mobilne uređaje pod imenom Silent line, koja omogućava gluvim ljudima da komuniciraju sa call centrom koristeći znakovni jezik ili tekst, kako bi pozvali hitne službe preko bilo kog mobilnog uređaja.
  • U Rusiji, kompanija Navigine se oslonila na IBM Cloud da, za dva dana, razvije naprednu navigacionu platformu u okviru zatvorenih prostora za ljude kojima su potrebne usluge vatrogasnih službi. Ova platforma prikuplja i analizira podatke iz više izvora unutar objekta gde GPS navigacija nije pouzdana sa ciljem unapređenja javne bezbednosti. Sa SoftLayer platformom, Navigine brzo određuje kapacitet servera i tako omogućuje povećanje raspoloživosti, a integraciju usluga sa lakoćom obezbeđuje Bluemix.
  • U Sloveniji, kompanija Acceleration Business City, prvi poslovni akcelerator u privatnom vlasništvu u zemlji, izabrala je IBM Cloud kao glavnu platformu na kojoj studenti, istraživači i preduzetnici imaju prostor za umrežavanje, sticanje poslovne ekspertize i razvijanje go-to-market strategija. ABC je prešao na IBM Cloud da bi napravio platformu koja pruža malim preduzećima i startup kompanijama pristup mobilnim uslugama, velikim količinama podataka i Watson uslugama koje ubrzavaju proces stvaranja novih rešenja.

Trenutno proširujemo naše poslovanje i na druga evropska tržišta. Pomoću IBM Cloud usluga možemo to da učinimo konzistentno a da smo pri tom sigurni da će naši potrošači dobiti najbolju moguću uslugu bez obzira na to u kojoj zemlji posluju“, izjavio je Pawel Sieczkiewicz, glavni tehnički direktor u kompaniji Telemedi co. „Verovatno ne bismo ni pokušali da sprovedemo tako veliki projekat bez oslanjanja na uslugu IBM Cloud.“

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Tagovi

ibm

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi