Brže do posla nakon studija uz aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brže do posla nakon studija uz aplikacije

Otvorena je renovirana Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Nišu.

  Izvor: Samsung.

Tim Laboratorije do sada je razvio 35 aplikacija za smart televizore, 30 za mobilne uređaje, a nekoliko hardversko-softverskih realizacija je nagrađeno, dok je svih 45 studenata, koji su bili članovi tima, danas zaposleno u struci.

Kompletno renovirana Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija (Apps Lab) otvorena je u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Nišu. U renoviranje i opremanje laboratorije kompanija Samsung uložila je više od 4.300.000 dinara, a studenti će sada moći da rade na najsavremenijoj opremi i uređajima, kreirajući korisne i kvalitetne aplikacije konkurentne na tržištu.

Samsung laboratorija za kreiranje aplikacija dugoročni je projekat saradnje Samsunga i Visoke tehničke škole, koji je pokrenut 2011. godine sa ciljem da se talentovanim studentima omogući primena moderne tehnologije u obrazovanju, kao i sticanje praktičnih iskustava kako bi lakše došli do posla u struci.

"Veliki broj studenata školovanje završi bez odgovarajućih digitalnih veština neophodnih za buduće poslove. Trećina evropskih kompanija ima potrebu za mladim ljudima sa ovim veštinama, a ipak je po istraživanjima oko 22 odsto mladih u Evropi nezaposleno", rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za SEAD region. "Kao kompanija koja je lider u oblasti tehnologije, možemo pomoći mladima da steknu te veštine i pripremimo ih za buduću profesionalnu karijeru. Nadam se da ovakvim projektima možemo samo da ih inspirišemo da se usavršavaju, što je dobro i za napredak industrije i društva u celini".

Laboratorija je opremljena sa 12 radnih stanica, pametnom tablom, dva smart televizora i poslednjim modelima pametnih telefona iz Samsung S i Note serije, kao i tabletima, kamerama i Gear uređajima kako bi studenti mogli da razvijaju nova softverska rešenja i rešavaju aktuelne programerske probleme.

GalerijaSamsung Laboratorija Niš

"U prethodne četiri godine, tim profesora i studenata Visoke tehničke škole, je u okviru Samsung laboratorije razvio 35 aplikacija za smart televizore, 30 aplikacija za mobilne uređaje, a nekoliko hardversko-softverskih realizacija je nagrađeno. Treba naglasiti da je prva aplikacija u Srbiji za smart TV nastala u saradnji Visoke tehničke škole Niš i kompanije Samsung i da su je realizovali članovi našeg tima. Podatak da su naše aplikacije preuzete i instalirane na pametne uređaje više od 650.000 puta govori u prilog tome da naši studenti uspešno primenjuju stečena znanja i veštine u praktičnim projektima. Najznačajniji rezultat je svakako činjenica da svih 45 studenata, koji su bili članovi tima, danas rade u struci, a broj zainteresovanih studenata da budu deo tima iz godine u godinu postaje sve veći“, rekao je prof. dr Slavimir Stošović, koordinator Samsung laboratorije u Nišu.

Osim laboratorije u Nišu, prošle godine Samsung je otvorio i laboratoriju na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Ovakva partnerstva kompanije Samsung sa obrazovnim institucijama imaju za cilj da unaprede kvalitet nastave i upotrebu savremenih tehnologija u svakodnevnoj nastavi kako bi mladi ljudi iskoristili svoj potencijal u novom digitalnom dobu. Osim laboratorija, kompanija Samsung otvorila je u Srbiji i četiri digitalne učionice, opremljene Samsung uređajima. Ovakve učionice otvorene su u 92 zemlje u svetu, a priliku da radi u Laboratorijama imalo je 17.000 studenata u više od 120 zemalja širom sveta.

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA