Studiraš IT u Zrenjaninu, pa se još i zaposliš tu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studiraš IT u Zrenjaninu, pa se još i zaposliš tu

Studenti Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin, smer Informacione tehnologije imaće priliku da upravo u Zrenjaninu, nakon adekvatnog znanja dobiju praksu i posao u jednoj od prestižnih domaćih IT kompanija.

 Izvor: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Tehnički fakultet Mihajlo Pupin u Zrenjaninu raspisao je konkurs za upis 345 studenata na osnovne akademske studije u školskoj 2015/2016 godini. Najveće intresovanje ove godine vlada za studijskim programom Informacione tehnologije, na koje će se upisati 80 brucoša.

Razlog velikog interesovanja nesumnjivo leži i u činjenici da je prošle godine potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji holandsko-srpske kompanije Levi9 IT Services, Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin i Grada Zrenjanina. Cilj pomenute saradnje jeste da studentima Tehničkog fakulteta, smer informacione tehnologije, budu pruženi adekvatno znanje i praksa iz IT oblasti kao i šansa da se nakon uspešnog završetka školovanja zaposle u prestižnoj IT kompaniji u Srbiji.

Levi9 IT Services kao jedna od najvećih IT kompanija u našoj zemlji zapošljava više od 500 IT profesionalaca. Krajem 2014. godine svoje poslovanje je proširila i na zrenjaninsko tržiste otvaranjem kancelarije u centru grada gde trenutno radi oko 30 programera koji su svoje formalno obrazovanje stekli upravo na Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin.

Kampanjom "Programeri, pridružite nam se. Ostanite u svog gradu" ova kompanija nastavlja misiju smanjenja migracije studenata iz Zrenjanina u druge univerzitetske gradove, a doniranjem računarske laboratorije sa 20 kompjutera fakultetu Mihajlo Pupin i misiju unapređenja kvaliteta obrazovanja stručnog kadra.

Učešćem u projektu Edukacijom do posla, podržanom od strane Ministarstva omladine i sporta i Grada Zrenjanina, a u partnerstvu sa Tehničkim fakultetom Mihajlo Pupin, Levi9 IT Services dokazao je da zrenjaniski fakultet obučava kvalitetan IT kadar.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi