Jeftinija i naprednija televizija u oblaku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftinija i naprednija televizija u oblaku

Televizija se "seli" u oblak (Cloud) što će joj doneti pristup bilo gde, napredno snimanje i pojeftinjenje.

  Izvor: Ericsson.

Istraživanje kompanije Ericsson „Media Vision 2020“ predviđa da će do 2020. godine vreme provedeno u gledanju odloženog video sadržaja (time-shift content) biti izjednačeno sa linearnom i televizijom uživo.

Kako je trend odloženog gledanja usko povezan sa konceptom pristupa sadržaju na bilo kojem mestu, emiteri i distributeri video sadržaja moraju da obezbede da njihov sadržaj korisnici mogu da snime i gledaju uživo, u bilo kom trenutku i na bilo kom uređaju.

Kao odgovor na ove promene u ponašanju gledanja televizije, Ericsson je predstavio svoje cloud DVR rešenje. Ovo korisničko rešenje pokreće Ericssonova platforma za skladištenje i obradu videa (Video Storage and Processing Platform). Ericssonova platforma pruža jedinstvenu infrastrukturu, koja omogućava prelaz i zamenu starih TV rešenja novim uslugama baziranim na cloud servisima.

Nova platforma omogućava smanjenje troškova i složenost sistema, koji se nalaze u domovima korisnika. Donosi znatno manje set-top-box uređaje, a istovremeno pruža korisnicima video sadržaj na zahtev i pristup TV sadržaju na bilo kom mestu. Takođe, ovo rešenje će obezbediti da Ericsson još više unapredi tržište DVR clouda, odnosno snimanje programa, koje se ne smešta lokalno, na eksterne izvore, nego direktno u oblak.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi