Sigurniji Microsoft oblak | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sigurniji Microsoft oblak

Microsoft je usvojio međunarodni standard o privatnosti u računarskom oblaku - cloudu.

  Izvor: Microsoft.

Microsoft je prvi među velikim pružaocima usluga u računarskom oblaku (cloudu) usvojio međunarodni standard o privatnosti, pružajući još jedan razlog korisnicima da mogu da sa poverenjem da nastave da koriste ili pređu na Microsoft Cloud.

Vest je na blogu Microsoft on the Issues bjavio glavni savetnik i Izvršni potpredsednik za pravna i korporativna pitanja u toj kompaniji, Bred Smit. Ova vest donosi i potvrdu nezavisnih kontrolora da su Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online i Intune u skladu sa ISO/ IEC 27018 standardom koji je razvila Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) čiji je cilj pružanje jednakog, međunarodnog pristupa pitanju zaštite Informacija za ličnu identifikaciju (Personally Identifiable Information (PII)) na javnom računarskom oblaku (cloudu).

Microsoft je preduzeo korake kako bi osnažio pitanja privatnosti i usklađenosti zaštite za korisnike cloud usluga. Pre goko godinu dana, Microsoft je dobio potvrdu evropskih vlasti za zaštitu podataka da su ugovori sa poslovnim korisnicima u skladu sa klauzulama EU zakona o zaštiti privatnosti kada je reč o međunarodnom transferu podataka. Takođe je kasnije tokom godine Microsoft postao prva kompanija koja se priključila Studentskoj inicijativi o privatnosti koju su pokrenuli Forum o budućoj privatnosti i Udruženje softverske i informacione industrije, radi uspostavljanja zajedničkih principa zaštite privatnosti studentskih informacija.

Usvajanje standarda je dodatni dokaz Microsoftove posvećenosti zaštiti privatnosti korisnika. Posebno, pridržavanje ISO 27018 standardu osigurava poslovnim korisnicima da im privatnost bude zaštićena na više posebnih načina. U osnovi to znači da klijenti imaju kontrolu nad svojim podacima, da znaju tačno šta se dešava sa njima, da je kompanija u potpunosti posvećena snažnoj bezbednosnoj zaštiti njihovih podataka, da njihovi podaci neće biti upotrebljeni za reklamne svrhe i da će ih Microsoft obavestiti u slučaju da vladine institucije pristupaju njihovim podacima.

"Korisnici će upotrebljavati samo one servise kojima veruju. Ubeđeni smo da ISO 27018 može da posluži kao obrazac za regulatore, ali i korisnike koji su u potrazi za zaštitom privatnosti u mnogim zemljama sveta i industrijskim sektorima" zaključuju u kompaniji Microsoft.

Da je bezbednost podataka Microsoftovoih korisnika na izuzetno visokom nivou i da se o tim podacima brine sposoban i stručan tim, imali smo priliku da se i sami uverimo, prilikom posete Dablinu i Irskoj, gde se nalazi jedan od DATA Centara ove kompanije u kojem se održava i čuva dobar deo cloud podataka Microsoft kompanije.

Čekamo vaše komentare na Facebooku i ispod vesti.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi