Galaxy S6 funkcija od koje se očekuje mnogo! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Galaxy S6 funkcija od koje se očekuje mnogo!

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Ovog leta kompanija Smsung će zajedno sa Galaxy S6 lansirati nov, bezbedan i jednostavan servis za mobilno plaćanje koji će biti dostupan na više prodajnih mesta u odnosu na konkurentske ponude.

Izvor: Promo.

Kompanija Samsung Electronics najavila je na MWC Kongresu 2015 u barseloni, zajedno sa novim telefonima Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge i najnoviji servis u oblasti mobilnog plaćanja, Samsung Pay, kao uvod u novo doba u oblasti mobilnog plaćanja i elektronskog trgovanja. Samsung Pay omogućava korisnicima da pređu na bezbedna mobilna plaćanja na gotovo svim prodajnim mestima.

Do danas, trgovci koji koriste konvencionalne terminale za kartice sa magnetnom trakom retko su prihvatali mobilno plaćanje. Sa opcijom Samsung Pay, korisnici mogu da koriste svoje mobilne uređaje za plaćanje na postojećim prodajnim terminalima. Kako bi se to postiglo, Samsung koristi NFC i novu vlastitu tehnologiju MST (magnetski bezbedan prenos) kako bi mobilna plaćanja bila pristupačnija trgovcima i kupcima.

Samsung je sklopio partnerstvo sa vodećim mrežama za plaćanje kao što su MasterCard i Visa, kako bi ponudio najbolje mobilno plaćanje u klasi. Takođe, Samsung radi na proširivanju partnerskog sistema za Samsung Pay sa glavnim finansijskim partnerima širom sveta, uključujući American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase i U.S. Bank, čime želi da pruži više fleksibilnosti, pristupa i izbora korisnicima uz jednostavan i bezbedan način plaćanja.

"Samsung Pay će promeniti način na koji ljudi plaćaju za robu i usluge, kao i način na koji koriste svoje smart telefone“, istakao je Dž. K. Šin, generalni direktor divizije Samsung Mobile. "Bezbedan i jednostavan proces plaćanja, uz jaku mrežu partnera, čini da Samsung Pay postane servis koji zaista menja pravila igre i koji će našim korisnicima i partnerima u tom ekosistemu doneti dodatnu vrednost“.

"Mobilno plaćanje i kupovina su postali mnogo zanimljiviji“, navodi Džim Mekarti, izvršni potpredsednik kompanije Visa Inc. "Spajanje ekspertize kompanije Visa na planu tehnologije plaćanja sa Samsungovim vođstvom u stvaranju inovativnih mobilnih iskustava, pruža više izbora finansijskim institucijama koje žele da svojim korisnicima omoguće plaćanje i putem sve popularnijeg mobilnog telefona“.

"Naš je cilj da olakšamo interakcije kako bismo pomogli ljudima da žive svoj finasijski život“, naglasio je Barajan Mojnihan, generalni direktor banke Bank of America. "Samsung Pay predstavlja još jedan značajan potez u tom pravcu za naših 17 miliona mobilnih korisnika“.

Sve veća pokrivenost

Samsung Pay ima potencijal da bude prihvaćen na oko 30 miliona trgovačkih lokacija širom sveta, što ga čini jedinim mobilnim rešenjem sa gotovo univerzalnim prihvatanjem. Samsung nudi tu sposobnost lansiranjem tehnologije MST (magnetski bezbedan prenos). Korisnici mogu da upotrebe Samsung Pay na prodajnim mestima bez obzira na to da li terminali podržavaju NFC ili tradicionalnu magnetsku traku.

Uz to, MST tehnologija omogućava servisu Samsung Pay da podrži privatne kreditne kartice (PLCC) u saradnji sa glavnim partnerima, poput Synchrony Financial i First Data Corporation. Interakcija sa trgovcima, bankama i glavnim mrežama za plaćanje nudi korisnicima priliku da koriste širok spektar platnih kartica zbog čega je Samsung Pay zaista univerzalno rešenje za mobilno plaćanje.

Margaret Kin, predsednik i generalni direktor kompanije Synchrony Financial, najvećeg proizvođača privatnih kreditnih kartica u SAD, primećuje: "Ovo su divne vesti za naše klijente koji mogu da pristupe svojim karticama i plaćaju koristeći Samsung Pay kao i za trgovce koji neće morati da ažuriraju terminale na maloprodajnim mestima. Radujemo se saradnji sa Samsungom i drugima kako bismo ponudili bezbedno mobilno plaćanje za naših 60 miliona aktivnih računa“.

Jednostavno i brzo

Sa servisom Samsung Pay, korisnici će uživati u prednostima korišćenja jednostavne i lake aplikacije što će dosvesti do pozitivnog korisničkog iskustva. Dodavanje kartice se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka. Kada se doda, korisnik jednostavnim dodirom pokreće aplikaciju Samsung Pay, bira željenu karticu za plaćanje i potvrđuje to preko senzora za otisak prsta. Kuckanje na uređaj na prodajnim terminalima omogućava brzu, bezbednu i laku kupovinu.

Bezbedno i diskretno

Samsung je posvećen očuvanju bezbednosti i privatnosti korisničkih podataka u skladu sa najvišim standardima. Samsung Pay ne čuva brojeve računa na korisnikovom uređaju i pruža mnoge bezbednosne funkcije koje tu opciju čine bezbednijom od kartice. U kombinaciji sa označavanjem - zamenom osetljivih podataka sa kartice jedinstvenim i bezbednim znakom kako bi se sprečile prevare - Samsung Pay će ponuditi bezbedno mobilno plaćanje širom sveta.

#GalaxyS6 ... #Unpacked2015 #samsung #MobIT_MWC15 #MWC15 @SamsungSrbija

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on


"Radujemo se saradnji sa Samsungom dok budu donosili Samsung Pay korisnicima širom planete“, naveo je Ed Meklaflin, upravnik odeljenja za nove načine plaćanja u kompaniji MasterCard. "Bezbednost i jednostavnost koju možemo da ponudimo aktiviranjem digitalnog servisa iz korena menja način na koji klijenti kupuju. Lansiranje servisa Samsung Pay diktiraće ritam razvoja mobilnog plaćanja i pružiće širi skup digitalnih iskustava“.

Samsungovo obezbeđenje plaćanja ojačano je sopstvenom mobilnom bezbednosnom platformom (Samsung KNOX) i ARM TrustZone koje zajedno štite informacije o transakciji od prevaranata i krađe podataka. Takođe, u slučaju gubitka telefona, Samsungova funkcija Find My Mobile omogućava korisnicima da lociraju, zaključaju i čak izbrišu svoje uređaje na daljinu, zbog čega podaci iz servisa Samsung Pay nikad neće biti ugroženi.

Samsung Pay će u početku biti dostupan u SAD i Koreji od leta, a proširiće se i na druge regione, uključujući Evropu i Kinu, uz uređaje Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge.

Pratite nas, tražite #MobIT_MWC15 oznaku i budite na našoj Facebook, Twitter i Instagram stranici za video, slike i izveštaje!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi