Kako se koristi WhatsApp preko veba | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Kako se koristi WhatsApp preko veba

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Verovatno ste već čuli da WhatsApp možete da koristite i preko veba, u Chrome, Opera ili Firefox pregledaču. Evo kako to da uradite i o čemu bi trebalo da vodite računa.

Ukoliko želite da koristite WhatsApp aplikaciju na računaru to možete da uradite na dva načina. Jedan je preko dodatnog softvera, koji omogućava rad Androida i na računaru ili preko zvanične veb WhatsApp aplikacije u Chrome, Opera ili Firefox pregledaču.

Veb aplikacija omogućava rad Android, Windows Phone, BlackBerry, Symbian i Nokia S40 uređajima, ali ne i iOS tabletima i telefonima. Potrebno je da iz Settings menija aplikacijena telefonu izaberete WhatsApp Web. Uključiće se kamera na telefonu i pomoću nje skenirajte QR kod na Chrome, Opera ili Firefox stranici sa OVOG linka.

Pokrenuće se proces verifikacije i ukoliko ga uspešno prođete na Chrome, Opera ili Firefox stranici učitaće se WhatsApp interfejs sa poslednjim porukama i kontaktima. Nakon toga možete uobičajeno da koristite WhatsApp, ali samo ukoliko je telefon vezan na net i aktivna je WhatsApp aplikacija.

SAVETI

Da biste smanjili potrošnju interneta na telefonu, prebacite vezu na Wi-Fi mrežu.

Da biste sačuvali privatnost ne zaboraite da se izlogujete iz veb WhatsAppa, posebno ukoliko aplikaciju koristite na javnom računaru (škola, fakultet, posao, internet kafe...).

Da biste i na računaru čuli i primali obaveštenja WhatsApp aplikacije potrebno je da ih aktivirate klikom na obaveštenje u veb interfejsu (gore, levo), a nakon toga da u istom veb interfejsu (u Chrome, Opera ili Firefox pop-up traci) potvrdite da to želite da uradite.

Da li koristite WhatsApp na internetu i vaša iskustva možete nam reći u komentarima ispod i na našoj Facebook stranici. Nedoumice? Tu smo, pišite nam, a pogledajte i CNet video!

VideoWhatsApp na kompjuteru

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi