Lenovo: Izvinjavamo se, evo rešenja za Superfish! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lenovo: Izvinjavamo se, evo rešenja za Superfish!

Neki Lenovo računari sadrže reklamni softver koji ne samo da ubacuje reklame tokom internet pretrage, nago ima i ozbiljan bezbednosni propust.

  Izvor: Promo.

Kao što smo pisali 20. Februara 2015, kompanija Lenovo istražuje sve opcije koje mogu da pomognu da se reše problemi korisnika o softveru Superfish. Zbog toga su u kompaniji Lenovo pokrenuli dve dodatne aktivnosti:

- Pored uputstava za manuelno uklanjanje koje je trenutno dostupno onlajn, kreirana je i alatka koja pomaže korisnicima da se softver i sertifikat automatski obrišu. Ta alatka je dostupna ovde

- U saradnji sa kompanijama McAfeei Microsoft  Lenovo radi na tome da, koristeći alate i tehnologije pomenutih firmi, koji su vodeći u industriji, stave u karantin ili uklone softver i sertifikat Superfish. Ove aktivnosti su već započete i automatski će ukloniti ranjivost čak i kod korisnika koji trenutno nisu svesni problema.

U nastavku svoje zvanične izjave Lenovo kompanija kaže: "Obustavili smo instalaciju softvera Superfish unapred i ugasili smo konekcije sa serverom u januaru na osnovu žalbi korisnika. Međutim, nismo znali ništa o potencijalnoj bezbednosnoj ranjivosti. Danas radimo na tome da je ispravimo.Od tog trenutka smo preduzimali brze i odlučne mere u skladu sa svojim mogućnostima i saznanjima. Iako ovaj problem ni na koji način ne utiče na naše ThinkPad uređaje, bilo koje modele tableta, desktop računara, pametnih telefona, servera ili skladišta za preduzeća, smatramo da svi kupci Lenovo proizvoda treba da budu informisani. Izvinjavamo se na izazivanju zabrinutosti među svojim korisnicima - učimo iz ovog iskustva i iskoristićemo ga da unapredimo ono što radimo i način na koji to radimo u budućnosti".

Pratite nas i na Facebooku!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA